Savo Volley kohtaa runkosarjan viimeisissä otteluissa Oulun Ettan torstaina Siilinjärvellä ja Lakkapaa.comin Rovaniemellä lauantaina. Koronan vuoksi kummankin ottelun pelipaikka vaihtui – Etta piti kohdata Kuopiossa ja Lakkapaa.com Sodankylässä.

Etta-peliin ei oteta yleisöä, mutta halukkaat voivat tukea Savo Volleytä ostamalla "pääsylipun" täältä.
 
Otteluilla ei ole Savo Volleylle merkitystä sarjatilanteen kannalta – savolaiset varmistivat runkosarjan voiton jo edellisellä kierroksella. Valmentaja Timo Tolvaselle tämä ei tuo kuitenkaan mitään muutosta otteluun valmistautumiseen.
- Kaikki ottelut ovat tärkeitä. Pudotuspelien alkuun on puolitoista viikkoa, ja joukkue pitää saada hyvään vireeseen, peliä pitää saada eteenpäin. Kaikki pelit pitää käyttää siinä hyväksi, sanoo Tolvanen.
- Joukkue kaipaa parannusta vielä torjunta-puolustuspeliin.
 
Oulun Etta on Tolvasen mukaan pelannut viime aikoina ailahtelevasti.
- He ovat melkoisen otteluruuhkan keskellä. On melko vaikea ennakoida, ketä heillä pelaa aloituksessa. Aleksi Muukkonen on heillä nuori uusi hakkuri – myös Jan Helenius on pelannut yleispelaajan tontilla mainiosti.
- Sitkeä joukkue tulee vastaan.
 
Toisesta viikon vastustajasta voisi kuvitella, että se olisi Tolvaselle jotenkin erityisen merkityksellinen – onhan Lakkapaa.comin valmentajana tuttu mies Jukka Tuovinen, mutta näin ei kuitenkaan ole.
- Eiköhän ne vastakkainasettelut ole jo mennyttä aikaa. Joukkue ja ottelu on aivan samanlainen kuin mikä muu sellainen tahansa, vakuuttaa Tolvanen.
 
Ainoa merkitys otteluilla on puolivälierävastustajan määrittelyssä. Ennen viimeisiä otteluita on varmaa, että Etta ja Lakkapaa.com sijoittuvat sijoille seitsemän ja kahdeksan. Keskinäinen järjestys on vielä epävarma – Etta on tällä hetkellä kaksi pistettä Lakkapaa.comia edellä. Ettalla on jäljellä kolme ottelua (yksi niistä pelataan Hurmosta vastaan keskiviikkona), Lakkapaa.comilla kaksi.
Runkosarjan kahdeksanneksi sijoittunut saa vastustajakseen puolivälierässä Savo Volleyn ja seitsemäs todennäköisesti VaLePan.
Puolivälierät pelataan paras kolmesta –periaatteella, ja ne aloitetaan keskiviikkona 10. päivänä maaliskuuta.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen