Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 10.10.2018, 20.39

Karelian Hurmoksen hurmos katkaisi Savo Volleyn cup-taipaleen

Savo Volleyn tavoite Suomen cupin voitosta tyrmättiin tylysti, kun Karelian Hurmos takoi pikatahtiin kotikentällään 3-0 -voittolukemat savolaisista

Jos jollekin on ollut epäselvää, mistä tulee joensuulaisjoukkue Karelian Hurmoksen nimi, se selvisi keskiviikkoiltana Joensuussa, kun Hurmos pelasi kuin … no … hurmiossa.

Ensimmäisessä erässä Savo Volley pysyi vielä kotijoukkueen tahdissa mukana, mutta toisessa erässä savolaiset ihmettelivät, kun Hurmos takoi pisteen toisensa perään. Kotijoukkueen eräpallotilanteessa Savo sai hieman kaunisteltua numeroita, mutta joukkue, joka Mestaruusliigassa ei vielä ole hävinnyt erääkään, joutui poistumaan pitkälle erätauolle oudossa tilanteessa: kaksi tappioerää alla, joista toinen suorastaan pystyyn hävittynä.

Kolmanteen erään odotettiin ryhdistäytynyttä vierasjoukkuetta, mutta mitä vielä.
Karelian hurmos jatkui.
Kun hurmos on päällä, onnikin on matkassa. Kotijoukkue puolusti mahdottomia palloja peliin, ja verkon toiselle puolelle työnnetyt pallot löysivät tiensä Savon lattiaan.

Valmentaja Jukka Tuovinen uskoi, että ottelun käänsi kotijoukkueelle Savo Volleyn huono valmistautuminen.
– Treeneissä näytti vielä kaikki hyvältä, mutta pelissä teimme heti ensimmäisissä palloissa räikeitä hyökkäysvirheitä. Vastustaja syttyi siitä pelaamaan nimensä mukaisesti hurmiossa, ja ottelua on sen jälkeen vaikea kääntää, sanoi Tuovinen.
– Pelasimme pehmeästi, valmistautuminen ei onnistunut. Hävisimme ennen kaikkea hyökkäyspelissä.

Savo Volleyn kokoonpanosta puuttuivat nilkkaansa paranteleva Lelu Ojansivu sekä Antti Siltala.
Farmiseura Pielaveden Sammosta hakkuriksi oli kutsuttu vanha tuttu Timo Leikas, joka pääsi myös toisessa erässä hetkeksi kentälle.
Yleispelaajista Andrus Raadik oli ainoana omalla tasollaan. Miro Määttänen ja Jere Heiskanen pelasivat ottelun puoliksi, eikä kumpikaan loistanut.
Passari Fedor Ivanov aloitti ja päätti pelin, Petteri Penttinen pelasi toisen erän.
Keskipelaajista Jukka Lehtonen pelasi koko pelin, Severi Savonsalmi tuli kolmannessa erässä tuuraamaan Aleksi Kaatrasaloa.
Libero Taichi Kawaguchillekin sattui hänelle epätavallisia vastaanottovirheitä; puolustuspelissä hän oli lähes omalla tasollaan.
Suurin ero joukkueiden välillä oli torjuntapelaamisessa – kotijoukkueelle tappotorjuntoja kertyi kolmeen erään peräti kaksitoista, kun savolaiset saivat aikaan vain viisi pistettä torjunnalla.