Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 25.01.2020, 19.18

Kärkiottelu oli Savo Volleyn näytös

Hurrikaani Loimaasta ei ollut savolaisten kaatajaksi.

Mestaruusliigan sarjataulukon kärkikaksikko kohtasi Leppävirralla. Voittajaksi saatiin ennakko-odotuksia huomattavasti selkeämmin kotijoukkue Savo Volley, joka vei pisteet suoraan kolmessa erässä lukemin 3-0 (25-14, 25-18, 25-20).
Savo Volleyn lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä tähän saakka kovinta tahtia pisteitä tehtaillut yleispelaaja Miro Määttänen ei ollut kokoonpanossa. Hänen edellisessä ottelussa saaman vamman vakavuudesta ei ole vielä tietoa.
Kun Määttänen oli poissa, hyökkäysvastuuta tuli runsaasti Lelu Ojansivulle. Hakkuri kiitti vastuusta ja takoi ylivoimaisesti kentän parhaat pisteet 23/+18. Kolmeen erään 27 passia saanut Ojansivu tappoi pallot peräti 78 prosentin tarkkuudella ilman yhtään hyökkäysvirhettä.
– Meillä oli pari heikompaa peliä alla, mutta nyt peli oli jälleen meidän näköistämme, sanoi Ojansivu.
– Passeja tuli nyt ihan mukavasti, ja joukossa oli muutama aivan loistavakin sellainen, kiitteli Ojansivu passari Fedor Ivanovia.
Hakkurin ja passarin välinen akseli on alkanut pikku hiljaa toimia upealla tavalla.
Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen jakoi myös kehuja nuorelle passarilleen.
– Taisi olla Fedeltä tämän kauden paras peli, hehkutti Tuovinen.
– Sen lisäksi puolustuspelaamisemme sinetöi tällä kertaa voittomme. Saimme hyökätyksi jatkopalloista hyvällä teholla.
Määttäsen paikan kentällä ottanut Jere Heiskanen täytti tonttinsa mallikkaasti. Hän joutui aloitusten vastaanotossa vieraiden kohteeksi, mutta nosti pallot passari Ivanoville 58 prosentin tarkkuudella, eli varsin mainiosti.

Vastustajan valmentaja Jussi Heino jutteli pitkään passari Inoslav Krnicin kanssa pelin jälkeen.
– Eipä tarvinnut meidän haaveilla tänään voitosta. Paljon oltiin jäljessä varsinkin puolustuspelaamisessa, pohti Heino.

Kummallakin joukkueella on nyt viikon tauko peleistä.
Savo Volleyllä oli aiemmin suunnitelmissa käyttää viikkoa lepäämiseen, mutta loukkaantumiset ovat tuoneet muutoksia suunnitelmiin.
– Meillä on harjoitusviikko edessä. Pelissämme on nyt paljon uusia asioita, sanoi Tuovinen.