Kupittaan halli on yksi parhaista Suomessa

Savo Volley otti kolme sarjapistettä Loimulta upeissa olosuhteissa.

Savo Volley ja Raision Loimu pelasivat aaltoilevan pelin, jossa parasta olivat upeat olosuhteet.
Loimu oli vienyt kotiottelunsa Turkuun pari vuotta vanhaan Kupittaan halliin, ja molempien joukkueiden kommenttien mukaan paikka on yksi parhaista, mitä Suomesta löytyy.
Itse ottelussa savolaiset olivat parempia lukemin 1-3 (26-28, 14-25, 25-18, 17-25).
– Tänään oli hieman aaltoilevaa, mutta olen iloinen ja luottavainen joukkueeni puolesta, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Kokonaisuutena peli on ihan hyvällä mallilla, kun edessä on tärkeitä otteluita huomenna Akaata vastaan ja cupin finaali VaLePaa vastaan Tampereella.
Tuovinen ei laittanut kentälle aloitukseen konkariosastoa, mutta joutui vaihtamaan Jere Heiskasen Antti Siltalaan ja Eetu Häyrisen Lelu Ojansivuun jo ensimmäisen erän puolen välin tienoilla, kun peli oli uhkaavasti kääntymässä kotijoukkueelle.
Kokeneiden pelaajien ja Miro Määttäsen avulla ensimmäinen erä kuitenkin hoidettiin jatkopalloilla Savoon.
– Jouduin tekemään vaihdon aikaisemmin kuin olin aikonut, mutta olin sen aikonut joka tapauksessa tehdä, sanoi Tuovinen.
Kapteeni Antti Siltala oli hieman pahoillaan Jere Heiskasen puolesta.
– Jere pelasi ihan hyvin, ja ansaitsee peliaikaa, sanoi Siltala.
Toinen erä oli puhtaasti savolaisten, mutta kolmannessa erässä nähtiin valmentaja Tuovisen mainitsemaa aaltoilua. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä tavanomaisen huimassa vedossa ollut Miro Määttänen oli kolmannessa hieman hukassa. Määttänen korvasi hapuilunsa viimeistään neljännen erän ratkaisupisteissä, kun hän otti kaksi komeaa tappotorjuntaa peräjälkeen.
Kotijoukkueen valmentaja Kasper Vuorinen myönsi, että Savo Volley oli tällä kertaa parempi.
– Meillä on nyt kentällä osin puolikuntoisiakin pelaajia, mutta se ei missään nimessä vie pois sitä, että oikea joukkue voitti.
Savo Volley hyppäsi ottelun jälkeen bussiin ja matkusti Valkeakoskelle. Yöpymisen jälkeen edessä on tiukka kohtaaminen Akaassa, missä vastaan asettuu huimassa voittoputkessa matkaava Akaa Volley.