Vahvistunut Akaa-Volley saapuu Siilinjärvelle haastamaan uudistuneen Savo Volleyn. 
Mestaruusliiga alkaa Savossa torstaina 30. syyskuuta Siilinjärvellä. Kello 18.30 Ahmon koululla alkavassa mittelössä kohtaavat uudistunut Savo Volley ja vahvistunut Akaa-Volley.
Vierasjoukkueella on mukana kolme vahvasti EM-kisoissa Suomen paidassa ollutta pelimiestä: hakkuri Urpo Sivula, libero Voitto Köykkä ja kotimaan peliareenoille palannut keskitorjuja Sauli Sinkkonen.
Akaan valmennuksesta vastaa ex-huippupeluri Olli Kunnari, joka näin saa ensimmäiset kokemuksensa liigatason valmennuksesta vastuuvalmentajana. Kunnari oli viime kaudella VaLePan kakkosvalmentaja, ja omien sanojensa mukaan joutui/pääsi jo peliuransa lopulla tarkkailemaan peliä kentän ulkopuolelta.
 
Savo Volley puolestaan on kokenut melkoisen pelaajaliikenteen, kun peräti kahdeksan pelaajaa kahdestatoista on vaihtunut. Viime kauden joukkueesta mukana ovat konkarit hakkuri Lelu Ojansivu ja yleispelaaja Antti Siltala sekä nuoret, mutta jo varsin kokeneet yleispelaaja Mikko Räsänen ja passari Fedor Ivanov.
Fedorin pikkuveli Ilja Ivanov oli viime kaudella mukana muutamien pallojen ajan, mutta lähinnä hakkurin tontilla. Alkavan kauden joukkueessa hän on selkeästi passarin roolissa – todennäköisesti hän pääsee vaihtopenkillä ollessaan kentälle myös syöttövaihtoihin.
 
Uusista pelaajista mielenkiintoisin on ehkä nuori, vasta 17-vuotias hakkurilupaus Veikka Lindqvist.
Mikkelin Passareiden kasvatti ja Kuortaneella viime vuodet pelanneella 203-senttisellä Lindqvistillä on vahva yleisurheilutausta. Hyppy nousee entisellä korkeushyppääjällä todella korkealle, ja käsi heilahtaa entisellä keihäänheittäjällä todella ravakasti.
Tästä nuoresta miehestä lentopallomaailma kuulee vielä paljon.
 
Toinen uusi pelaaja, jota ei Suomen kentillä juuri ole vielä nähty on Miki Jauhiainen, 24.
EM-kisoissa maajoukkuekasteensa saanut 205-senttinen keskitorjuja on pelannut viime vuodet USA:n yliopistosarjoissa. Maajoukkueessa hän oli vielä enimmäkseen vaihtopenkillä, mutta sai kuitenkin kokemusta myös kentällä. Euroopan huippumaita vastaan Jauhiaisen ei lainkaan tarvinnut hävetä esiintymistään.
 
Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvasella alkaa nyt toinen kausi joukkueen päävalmentajana. Aisaparina hänellä on viime kauden passarin hommat valmennukseen vaihtanut Petteri Penttinen.
Liigaan valmistautuminen ei ole ollut aivan ideaalinen, sillä valmentaja on päässyt harjoittelemaan täyden joukkueen kanssa vasta vähän aikaa. Jauhiainen oli kiinni maajoukkueessa ja ulkomaalaiset libero Sho ja keskitorjuja Jakub Kovac saapuivat maahan vasta elokuun lopulla.
 
Harjoitusottelut Karelian Hurmosta ja Kokkolan Tiikereitä vastaan osoittivat, että valmentaja Tolvasella on käytössään erittäin vahva syöttöjoukkue.
Kova hyppysyöttö löytyy Fedor Ivanovilta, Lelu Ojansivulta, Mikko Räsäseltä, Andrus Raadikilta, Ilja Ivanovilta, Veikka Lindqvistiltä ja Antti Siltalalta.
Varsinkin pienissä saleissa – kuten esimerkiksi yhdessä Savo Volleyn kotisaleista Pielavedellä – vahva syöttö on erittäin vahva ase jokaiselle vastustajalle.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen