Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, ettei hän ole aiemmin nähnyt illan pelin tasoista kamppailua puolivälieräsarjassa.
Se on aika paljon sanottu, kun Tolvasella on melkoinen kokemus pudotuspeleistäkin.
Peli ei ollut kaunista kummallakaan puolella verkkoa, mutta savolaisten onneksi Savo Volleyn taitotaso riitti kuitenkin rutiinivoittoon. Toinen kiinnitys välieräpaikkaan irtosi lukemin 0-3 (21-25, 21-25, 18-25). Ottelusarja on siis katkolla ensimmäisen kerran maanantaina Kuopio-hallissa.

- Luvalla sanoen huono peli. Kun vastustajalla tökkii, alkaa meilläkin tökkiä, ja molemmat kärsivät, puuskahti Tolvanen.
- Kuten sanoin ennen ottelusarjaa, pudotuspeleissä voi tulla vastaan mitä vain – nyt tuli tällaista. Meidän pitää ehdottomasti parantaa peliämme maanantaita varten.  

Savo Volley pelasi ottelun täsmälleen samalla kokoonpanolla kuin edellisen taiston Kuopiossa. Lelu Ojansivukin oli kentällä, vaikka hän vaikutti varsin tuskaiselta omaan tekemiseensä. Hakkuri saalisti koko ottelun aikana yhden (!) hyökkäyspisteen. Passari Fedor Ivanov ei häntä juuri ruokkinutkaan.
Kuopiolaisten hahmo oli tällä kertaa keskitorjuja Miki Jauhiainen, jonka ilta oli lähes virheetön. Mies napsi viisi torjuntapistettä, ja kokonaissaldoksi hän sai komeat 13/+12.
Mikko Räsänen (15/+11) ja Andrus Raadik (15/+6) olivat ainakin lähellä omaa tasoaan. Libero Sholle sattui muutamia harvinaisia virheitä.
Koko joukkueelle jäi parantamista syöttöviivan takana – kolmeen erään 15 syöttövirhettä on liikaa.
 
Kotijoukkueen vähiten huono oli jälleen Aleksander Rastamo (15/+8), mutta kun koko joukkueen hyökkäysprosentiksi jäi 37, ei suurta menestystä voi odottaa.

- Ei ole kyse siitä, että kaverit eivät yrittäisi, pohti tilannetta Ducks-valmentaja Juho Rajala.
- Joudumme luopumaan meidän peli-identiteetistämme, ja silloin peli näyttää tuolta.
- Meillä oli hyviä pätkiä, mutta ne eivät missään vaiheessa kestäneet kymmentä palloa pitempään.- Kaverilla on rutiinitaso kovempi, myönsi Rajala.  
 
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja vapaasti ladattavissa käyttöön täältä:
 
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=3005&t=2967
 
 
Ottelun parhaat pelaajat:
Aleksander Rastamo, Vantaa Ducks
Miki Jauhiainen, Savo Volley
 
 
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen