Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 05.02.2022, 20.30

Pielaveden illassa riitti tapahtumia

Poisjääntejä, loukkaantumisia, vuoristorataa – ja lopulta voitto kotijoukkueelle 3-2.

Mestaruusliigan ottelu Savo Volley – Karelian Hurmos oli erikoinen jo lähtöasetelmissaan. Kotijoukkueen riveistä puuttui niin päävalmentaja Timo Tolvanen kuin ykköspassari Fedor Ivanov. Ensimmäisen kerran pitkään aikaan paikalla sai myös olla yleisöä – sitä tosin Pielaveden liikuntahallille oli talvituiskun keskeltä tullut vain kourallinen.
Vuoristoratamaisen taiston jälkeen ottelun loppulukemiksi saatiin 3-2 (23-25, 25-17, 25-23, 21-25, 15-12) -kotivoitto.

Draaman kaarta lisäsi Savo Volleyn liberon loukkaantuminen kolmannen erän alkupuolella. Samaan palloon kiirehtineet Ilja Ivanov ja Sho ottivat sen verran toisiinsa kontaktia, että Sho joutui päätään pyöritellen poistumaan kentältä. Ilmeisesti mistään vakavasta vauriosta ei kuitenkaan onneksi ollut kysymys, vaikka japanilainen vietti loppupelin pukukopin penkillä pötkötellen.

Itse ottelu alkoi melkoisella vierasjoukkueen hallinnalla.
Hurmos johti koko erää noin viiden pisteen erolla, mutta erän lopussa Ilja Ivanovin syöttöputkella Savo Volley pääsi jopa 23-22 -johtoasemaan. Hurmos sai kuitenkin syöttöputken poikki ja katkaisi erän lopulta kolmella peräkkäisellä pisteellä. Hakkuri Eetu Häyrinen osoitti alusta lähtien olevansa kovassa vireessä.
Toinen erä puolestaan oli kotijoukkueen. Häyrisen tehot hiipuivat, ja kollega verkon toisella puolella Mikko Räsänen alkoi alun haparoinnin jälkeen saada juonesta kiinni. Savo Volley hyökkäsi laajalla rintamalla – myös yleispelaajat Michael Michelau ja Antti Siltala osallistuivat talkoisiin kiitettävästi.
Kolmatta erää sotki libero Shon loukkaantuminen. Yleispelaaja Andrus Raadik kävi vaihtamassa erivärisen peliasun pukukopissa ja otti liberon hommat hoitaakseen.
Muutos toi kotijoukkueen peliin epävarmuutta – roolit kun olivat totutusta poikkeavat. Vieraiden Häyrinen jatkoi omalla tasollaan, myös Jere Heiskanen paransi peliään parista ensimmäisestä erästä huomattavasti.
Neljännen erän puolivälissä Hurmos repäisi viiden pisteen putkella eron riittäväksi erän voittoa varten. Pisteputken arkkitehtina hääräsi Jere Heiskanen.
Viidennen erän Savo Volley vei varsin vaivattomasti.

• Olihan aikamoista vuoristorataa, kommentoi vieraiden valmentaja Matti Alatalo.
  • Savo sai tänään vahvalla syötöllä murrettua meidän vastaanottoamme. Me kaipaisimme hieman lisää rohkeutta hyökkäyspeliin, jotta voisimme voittaa näitä viiden erän pelejä.

Savo Volleyn päävalmentajan pestiä hoitanut Petteri Penttinen oli samaa mieltä ottelun vuoristoratamaisuudesta.

• Tämä oli toinen 3-2 -peli meille Hurmosta vastaan. Tiedettiin, että ottelusta tulee hankala, myönsi Penttinen.
  • Ikäviä asioita sattui, mutta Andrus täytti liberon paikkansa ihan mainiosti.
  • Samoin Ilja (Ivanov), joka sai aamulla tietää olevansa illalla aloituskokoonpanossa, suoriutui hommastaan hyvin. Hienoa, että saimme sen 3-2-voiton kairattua lopulta.