Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 17.10.2019, 20.55

Pohjoisen kiertue tuotti viisi sarjapistettä

Savo Volleyn hyvä ote kesti Lakkapäätä vastaan täydet kolme erää.

Savo Volleyn Pohjois-Suomen kiertueen toinen osa toi täydet kolme sarjapistettä, kun Team Lakkapää kaatui Rovaniemellä suoraan kolmessa erässä lukemin 0-3 (20-25, 19-25, 22-25).
Valmentaja Jukka Tuovinen myönsi, että hän oli pitkällä erätauolla maininnut joukkueelleen edellisen päivän pelistä, missä Savo Volley hyytyi pahasti kahden erän jälkeen Oulussa Ettaa vastaan.
– Nyt meillä oli ihan hyvä kolmaskin erä. Ihan hyvä pohjoisen reissu, myönsi hän kuitenkin.
– Tänään meillä oli hyvä syöttö, hyvä vastanotto ja puolustetuistakin palloista saimme hyökättyä pisteitä.
Erityiskehut valmentaja antoi keskipelaaja Rodrigo Leitzkelle, joka oli edellispäivän tapaan pitelemätön hyökkäyksissään. Brasilialainen hyökkäsi 12 kertaa huikealla 92 prosentin teholla.
Paras pistemies vierasjoukkueessa oli torstaina Antti Siltala, joka teki pisteet 18/+13. Hyökkäyksen ohella hän kantoi päävastuun vastaanotosta, ja teki sen mukavasti 50 prosentin tarkkuudella.
Savo Volleyn kokoonpano oli likimain sama kuin edellisen päivän Etta-pelissä. Hakkurina hääri Lelu Ojansivu, yleispelaajina Miro Määttänen ja Antti Siltala, keskipelaajina Rodrigo Leitzke ja Severi Savonsalmi, passarina Fedor Ivanov ja liberona luonnollisesti Josh Ayzenberg.
Liberopelin erikoisuus oli, että Ayzenbergille kohdistettiin koko pelissä vain kaksi syöttöä.
Mikko Väliaho ja Lasse Jäntti kävivät kentällä muutaman syöttövaihdon ajan .
Kotijoukkueen valmentajalla ei ole helppo tehtävä, kun pohjoisen joukkueen peli ei ole lähtenyt luistamaan halutulla tavalla.
– Tilastollisesti tämä oli parempi peli meiltä kuin edellinen, mutta meillä on vielä paljon hommia varsinkin hakkuriosastolla, totesi Lakkapään luotsi Henri Tuomi.