Yksi Savo Volleyn tälle kaudelle asettamista tavoitteista täyttyi, kun Mestaruusliigan runkosarja voitto varmistui kaksi peliä ennen sarjan päättymistä. Savolaiset kävivät hakemassa Joensuusta kolmen pisteen voiton Hurmoksesta lukemin 1-3 (20-25, 25-23, 20-25, 20-25), ja teoriassa vielä ykköseksi mahdollisuudet omannut VaLePa hävisi jälleen Kokkolan Tiikereille oman taistonsa.
 
Vaikka voitto Hurmoksesta tuli lopulta selkein numeroin, ei ottelu ollut missään nimessä läpähuutojuttu.
Edellisestä ottelusta flunssan takia pois ollut Lelu Ojansivu oli nyt kentällä, mutta varsinkin ottelun alkupuolella oli huomattavan vaisu. Neljännessä erässä hänkin sinnitteli lähelle omaa tasoaan, ja auttoi joukkuettaan voittoon muiden muassa parilla makealla pisteen tuoneella torjunnalla.
 
Arttu Reijonen aloitti nyt keskipelaajana ja hoiti tonttinsa liki sataprosenttisesti. Kolmannessa erässä hänen jalkansa kehitti pienen krampin, ja Severi Savonsalmi tuli hänen tilalleen.
Toisena keskipelaajana Tommi Siirilä oli kentän valtias. Passari Fedor Ivanov antoi hänelle liki yhtä paljon passeja kuin hakkuri Ojansivulle, ja Siirilä paukutti pisteet 15/+13. Illan kruunasivat neljä tappotorjuntaa.
 
Kapteeni Antti Siltalaa on kehuttu viimeisimpien pelien jälkeen lähes itsestään selvyytenä, eikä Joensuun keikka tuo käytäntöön muutoksia.
 
Malachai Murch pelasi nyt koko ottelun yleispelaajana ja hoiti päävastuun vastaanotosta. Aussi teki sen hyvin, prosenteiksi laskettiin 76.
 
Kotijoukkueen paras pelimies oli hakkuri Ville Louhela, joka sai huikeat 42 passia ja tappoi ne 55 prosentin tehokkuudella. Yleispelaajat Lauri Jylhä ja Jere Heiskanen säestivät hyvin.
 
- Olimme valmistautuneet siihen, että Hurmos pelaa hyvää puolustuspeliä, paljasti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
- Meillä riitti kuitenkin hyvin kärsivällisyys, ja loppua kohti saimme torjunnallakin napsittua pisteitä.
- Kaikilla kentällä käyneillä keskipelaajilla oli tänään hyvä päivä. Joka tapauksessa täytyy olla tyytyväinen, että saimme Joensuusta mukaan kolme pistettä.
- Toisessa (hävityssä) teimme paljon hyökkäysvirheitä, ja Hurmos käytti tilanteen hyvin hyödyksi. Onnistuimme kuitenkin välttämään turhautumisen erätappiosta.
 
Joensuulaisille tappio merkitsi sitä, että joukkueen kausi päättyy runkosarjaan.
- Voittaminen ei ole ollut meille tällä kaudella itseisarvo, kertoi Hurmoksen päävalmentaja Matti Alatalo.
- Haluamme kehittää joukkuetta ja satsata tulevaisuuteen.
 
Alatalo löysi ottelun ratkaisun helposti:
- Savo tuli kovalla syötöllä, ja he saivat tapettua palloa runsaasti keskeltä.
 
Savo Volleyllä on runkosarjassa jäljellä kaksi ottelua: Ensi viikolla kohdataan Etta kotiottelussa Siilinjärvellä ja vieraskentällä viimeisessä ottelussa on vastassa Lakkapaa.com Rovaniemellä.
 
 
Mestaruusliigan pisteet:
3: Antti Siltala
2: Jere Heiskanen
1: Tommi Siiriä
PROLibero: Niklas Breilin
 
Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2936&t=2882
 
 

Jaa uutinen