Savo Volley matkusti lauantaina Akaaseen ilman Lelu Ojansivua, mutta joukkueesta löytyi monta muuta vastuunkantajaa, ja voitto heltisi savolaisille suoraan kolmessa erässä lukemin 0-3 (21-25, 20-25, 22-25).
Savo Volleyn peli rakentui vahvasti libero Niklas Breilinin vastaanottoihin ja puolustamiseen sekä kapteeni Antti Siltalan hyökkäyspeliin. Myös keskipelaajat Severi Savonsalmi ja Tommi Siirilä ottivat nyt enemmän hyökkäysvastuuta, kun tavallisesti valtaosan passeista normaalisti saava Ojansivu oli pienessä flunssassa kotisohvalla.
-Ei pelimme vielä valmista ole, mutta nyt siinä on sellaisia elementtejä, joita olemme harjoitelleet, arvioi joukkuettaan Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.
- Olemme panostaneet torjuntaan ja puolustuspeliin, ja niissä onnistuimme tänään.
- Täytyy antaa iso kiitos koko joukkueen työmoraalille tänään. Upi Sivulan ja Eetu Pennasen kaltaiset hyvät laitahyökkääjät pitää vain ottaa nöyrästi puolustamalla kiinni.
- Jos teemme tuollaisella sykkeellä töitä meitä vastaan täytyy pelata todella hyvin pärjätäkseen.
 
Kotijoukkueen valmentaja Oliver Lüütsepp otti suomalaisessa lentopalloilussa harvoin nähdyn rangaistuksen, kun hänet komennettiin ensimmäisessä erässä ulos kentältä. Hän hermostui tuomareiden toimintaan siinä määrin, että heitti muistilehtiönsä kentälle kesken pallon.
- Olen pahoillani, että tunteeni nousivat niin pintaan, pahoitteli Lüütsepp ottelun jälkeen.
- Punainen kortti olisi ollut ok, mutta kentältä ajaminen oli aika raskas päätös. Me kaikki yritämme auttaa joukkuettamme, ja kun nyt tein sen kovalla tunteella, sain rangaistuksen. Se ei mielestäni ole reilua.
- Itse pelissä suunnitelmamme ei toiminut. Yritimme välttää syöttämistä Breilinille, mutta hänellä tuntui tänään olevan joku magneetti, mikä veti syötöt hänelle.
 
Antti Siltala teki vierasjoukkueen kovimmat pisteet. Passari Fedor Ivanov tarjosi hänelle 28 passia, ja niistä joka toisesta seurauksena oli kotijoukkueen piste.
- Tiesin, että ruokaa tulee, mutta mikäs tuossa, mukava on pelata tuollaisen pitkän päivän päätteeksi, pohti Siltala.
- Jos me noin hyvin pelataan, niin ihan hyvin Lelu voi jäädä jatkossa kotiin.
Ojansivun tuuraajaksi Tolvanen oli asettanut Olli Saarenmaan, joka ei yltänyt kollegansa tehoihin, mutta ei toisaalta tehnyt yhtään virhettäkään.
Libero Niklas Breilin jatkaa huikeita esityksiään. Syötöt nousivat nyt peräti 85 prosentin tarkkuudella, ja lisäksi libero noukki muutamia uskomattomia puolustuspalloja takaisin peliin.
 
Vastustajan hakkuri Urpo Sivulalla ei ollut paras päivänsä, ja hän haki vauhtia vaihtopenkiltäkin. Joni Mikkonen oli totutun tehokas. Eetu Pennanen hassutti muutamaan otteeseen Savo Volleyn vastaanottajia tarkoilla syötöillään.
 
Mestaruusliigan pisteet:
3: Antti Siltala
2: Mikko Räsänen
1: Joni Mikkonen
PROlibero: Niklas Breilin
 

 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:
 
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2935&t=2882
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen