Sao Volley katkaisi pitkän ottelutaukonsa pelaamalla harjoitusottelun Pielaveden liikuntahallilla Pielaveden Sampoa vastaan. Ottelu päättyi liigajoukkueelle erin 0-3 (11-25, 23-25, 12-25) ja sovitusti pelatun ylimääräisen erän voitti myös Savo lukemin 20-25.
- Ihan hyvä oli päästä pelaamaan muitakin kuin toisiamme vastaan, kehui tapahtumaa Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
- Olemme nyt viime aikana vain treenanneet, treenanneet ja treenanneet.
- Syöttömme on sen verran reippaampi kuin vastustajalla, että veimme sillä peliä. Toivottavasti tästä jäi kuitenkin jotain Sammon pojillekin.
Tolvanen arvosti myös sitä, että joukkue pääsi pelaamaan Pielavedelle, mistä muiden muassa Tolvasella on mainioita kokemuksia. Nostalgisesti porukka silmäilikin esimerkiksi hallin kahvion seinälle ripustettua taulua, missä komeili Tolvasen pelipaita ottelusta, missä hänelle kertyi 700 pääsarjapeliä täyteen.
 
Sammon valmentaja Sergei Ivanov myönsi joukkueiden tasoeron.
- Pelimme ailahteli paljon. Parissa erässä olimme ihan mukavasti pelissä mukana. Hyvä taistelu oli meiltä, totesi Ivanov, jonka jälkikasvua oli kentällä verkon molemmin puolin.
- On tärkeää pojillekin pelata tällaista huippujoukkuetta vastaan. Siitä tulee varmasti lisää itseluottamusta.
 
Savo Volley pelasi lähes koko rosterillaan, ainoastaan armeijassa kiinni olleet Olli Saarenmaa ja Mikko Räsänen puuttuivat. Markus Cielavs sai tilaisuuden näyttää yleispelaajan kykyjään ja onnistui siinä mainiosti.
Sammon parasta peliä esitti Ilja Ivanov, joka pelaa joukkueessa kaksoisroolissa – hän vuoroin jakaa passeja ja vuoroin hyödyntää Jyrki Meriruokon passeja hakkurina.
Ivanov täräytti muutaman sellaisen hyppysyötön, että verkon toisella puolella valtakunnan ykkösnostajat olivat välillä suurissa vaikeuksissa.

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen