Savo Volley jatkaa vahvoja otteitaan miesten Mestaruusliigassa. Neljän vierasottelun putken avasi vierailu Loimaan liikuntahallissa, missä kotijoukkue Hurrikaani joutui ensimmäisen kerran toteamaan savolaiset vieraansa paremmiksi. Loppulukemat kirjattiin Savo Volleylle 0-3 (19-25, 19-25, 22-25.)
- Olimme valmistautuneet pelaamaan viisi erää täällä. Tiesimme, että täällä joutuu tekemään kovasti töitä, pohti savolaisten päävalmentaja Timo Tolvanen.
- Peli ei ollut kummaltakaan parasta mahdollista, mutta onnistuimme erien lopussa lisäämään hieman kaasua.
- Kahdessa ensimmäisessä erässä saimme hakkuri Samuli Kaislasalon hyvin kuriin, mutta kolmannessa erässä olimme hänen kanssaan hieman nesteessä, paljasti Tolvanen.
- Meillä on pelissä paljon petrattavaa esimerkiksi vastaanoton tarkkuudessa.
 
Vastustajan valmentaja kaipasi omiltaan lähinnä hyökkäystehoja. Edellisen kauden huippuhakkuri Antti Ropposen puuttuminen näkyi kotijoukkueen pelissä. Myös uuden passarin Santeri Välimaan sopeutumisessa joukkueeseen on vielä tekemistä.
- Kun 19-vuotias kaveri tulee joukkueeseen, ei häneltä vielä kymmenessä ensimmäisessä ottelussa voi odottaa mitään ihmetekoja kuin väläyksittäin.
- Tiesin, että Savolla on vahva keskihyökkäysarsenaali, mutta onnistuimme syötöllä horjuttamaan vastaanottoa sen verran, ettei keskeltä tultu jatkuvasti läpi, sanoi Heino.
Keskipelaajat olivat tällä kertaa kuitenkin vahvassa roolissa Savvo Volleyssä. Tommi Siirilä keräsi vieraiden parhaimman pistesaldon (13/+9); häntä säesti mainiosti Severi Savonsalmi (9/+8).
Vastaanotossa Niklas Breilin oli huippuvireessä – kymmenestä yrityksestä hän nosti yhdeksän tarkasti passari Fedor Ivanovin ulottuville. Vastaanottovirheitä hän ei tehnyt.
Kapteeni Antti Siltala jatkaa hyviä otteitaan – hän saalisti vieraiden kolmanneksi kovimmat pisteet (10/+2).
 
Ottelun erikoisuus oli sen viimeinen piste: SavoVolleyn eräpallotilanteessa kotijoukkueen Mikko Suomalainen hermostui tuomarin toimintaan totaalisesti, ja otti erän toisen keltaisen korttinsa, mikä tarkoitti kortin muuttumista punaiseksi ja samalla ottelun viimeistä pistettä vieraille.
Valmentaja Tolvanen paljasti, että joukkue oli etukäteen ottanut puheeksi mahdolliset turpakäräjät:
- Sovimme, että mahdollisesti tuleviin erimielisyyksiin ei pidä provosoitua. Sellainen vaikuttaa omaan peliin aivan liikaa.
Vieraat onnistuivatkin suunnitelmissaan, ja vaikka tuomarikaksikolle jokunen virhe saattoi sattuakin, niistä savolaiset eivät tehneet suurta numeroa.
 
Savo Volley astui heti ottelun jälkeen bussiin ja suuntasivat kohti Vantaata, missä edessä on kohtaaminen Ducksin kanssa heti maanantai-iltana.
 
Mestaruusliigan pisteet:
3: Fedor Ivanov
2: Severi Savonsalmi
1: Tommi Siirilä
 
PROlibero: Niklas Breilin.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen