Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 21.01.2022, 20.37

Savo Volley katkaisi VaLePan cup-voittojen sarjan

Vastustajaksi finaaliin tulee Kokkolan Tiikerit, joka voitti toisessa välierässä Hurrikaani Loimaan.

Kaksi epänormaaleissa oloissa Finnish Teknikum Cupin välierään valmistautunutta joukkuetta kohtasi Tampereella. Koronan ja loukkaantumisten sävyttämä viikko aiheutti sen, ettei kumpikaan joukkue tiennyt, millaisella kokoonpanolla vastustaja kentälle ilmestyy.

• Me ratkaisimme asian niin, että skouttasimme kaikki VaLePan pelaajat, paljasti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

Liekö valmistautumisen ansiota vai minkä, mutta Savo Volley oli lopulta varsin selvästi VaLePaa parempi. Ensimmäinen erä meni pirkanmaalaisille, mutta kolme seuraavaa erää savolaisille. Loppulukemat kirjattiin Savo Volleyn voitoksi 3-1 (21-25, 25-21, 25-21, 25-21).

Savo Volley oli matkassa ilman konkarihakkuri Lelu Ojansivua. Hänet korvasi aloituksessa nuori Veikka Lindqvist, mutta yhden erän jälkeen hänet korvasi normaalisti yleispelaajan tontilla viihtyvä Mikko Räsänen.

• Mikko käytti nyt pari viimeistä treeniä uuteen pelipaikkaan valmistautumiseen, ja teki sen niin hyvin, että alun perinkin aioin hänet vaihtaa kentälle varsin matalalla kynnyksellä, selvitti Tolvanen.
  • Mikko toi kentälle runsaasti hyökkäys- ja syöttövoimaa.

Vaikka tuuraajahakkuri pelasikin hyvän pelin, löytyivät Savo Volleyn tehot tällä kertaa laitapelaajaosastolta. Andrus Raadik oli jälleen pelikunnossa parin pelin huilaamisen jälkeen, ja alun pienen haparoimisen jälkeen hän oli VaLePalle pitelemätön varsinkin kuutospaikan hyökkäyksissään.
Toinen laitapelaaja Michael Michelau pääsi nyt kentälle aloitukseen, ja oli kentän kuningas. Hän saalisti pisteet 21/+13. Osansa runsaaseen pistesaaliiseen saattoi olla siinä, että VaLePa oli käsityksessä, ettei aiemmin Ettaa edustanut pelimies olisi saanut pelata cupin ottelua Savo Volleyssä.

• On hienoa pelata tällaisessa joukkueessa, millä on mahtava kemia, kehui Michelau.
  • Vaikka tulin kesken kauden joukkueeseen, tuntuu kuin olisin pelannut kauden alusta lähtien täällä. Varsinkin tällaisessa ottelussa, missä ei ole yleisöä paikalla, on tärkeää, että joukkue pystyy tsemppaamaan itsensä.

Toinen osa-alue, missä Savo Volley oli vastustajiaan edellä, oli torjuntapeli. Savon keskipelaajat Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac napsivat yhteensä kymmenen torjuntaa, ja muut passari Fedor Ivanovin johdolla vielä kahdeksan pistettä. Vastustaja jäi yhdeksään torjuntapisteeseen.

• Saimme varsinkin viimeisessä erässä kädet kohdalleen, ja onnistuimme torjunnalla kääntämään erän meille, pohti Timo Tolvanen.

VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko oli oudossa tilanteessa, kun joutui kertomaan tuntojaan hävityn cup-ottelun jälkeen.

• Pelimme oli omituista VaLePaa. Annoimme vastustajalle muutamia helppoja pisteitä. Meidän taso ei tänään riittänyt, ja emme saaneet esimerkiksi vastustajan paippihyökkäystä lainkaan kuriin, kertoi Kangaskokko.

Savo Volleyn finaalivastustaja on Kokkolan Tiikerit, joka voitti toisessa välierässä Hurrikaani Loimaan.
Savo Volley ja Tiikerit pelasivat joulukuun lopulla Mestaruusliigan ottelun Kokkolassa. Tiikerit vei tuon ottelun erin 3-1. Savolaisilta puuttui tuosta ottelusta yleispelaajista Andrus Raadik; myöskään Antti Siltala ei ollut kentällä, vaikka kokoonpanossa olikin.