- Olen totta kai otettu, kun tällainen kuopiolainen pojankloppi saa mahdollisuuden valmentaa savolaista lentopalloilun lippulaivaa, sanoo Timo ”Dole”Tolvanen.
- Savossa lentopalloilulla on vahvat perinteet, ja on ilo päästä niitä jatkamaan. Olen erityisen iloinen, että saimme kasaan kovan valmentajakolmikon, kun Pekka Seppänen ja Risto Savolainen ovat mukana. Aiomme tehdä valmennusta vahvasti yhteistyöllä.
 
Tolvasen ja Seppäsen yhteistyöllä on pitkät perinteet, sillä he ovat valmentaneet yhdessä päättyneellä kaudella Kuusamossa, sekä aiemmin Savossa sekä Pielaveden Sammossa että Puijo Wolleyssä.
- Yhteistyömme pelaa molempien mielestä erittäin hyvin, kehuu Seppänen.
- Olemme monista asioista lentopallossa samaa mieltä, mutta eriäviäkin mielipiteitä on, mutta sehän on kehittymisen edellytys.
Seppänen on seurannut sivusta Savo Volleyn erilaista suhtautumista ottelutapahtumiin ja markkinointiin, ja allekirjoittaa omasta puolestaan uuden konseptin.
- Olen innolla lähdössä kehittämään savolaista lentopalloilua, vakuuttaa Seppänen.
 
Fysiikkavalmentaja Risto Savolaisen ei omasta puolestaan tarvinnut miettiä pitkään mukaan lähtemistään.
- Lentopallon Suomen mestaruus minulta  vielä puuttuu, ja nyt lähdemme yhdessä sitä hakemaan, sanoo Savolainen.
 
Tolvasen edellinen kausi päättyi kesken, kuten kaikilla muillakin suomalaisessa lentopalloilussa. Tolvasen valmentama Pölkky Kuusamo oli juuri siirtynyt naisten Mestaruusliigan piikkipaikalle, kun koronavirus tuli ja laittoi lentopallomaailman(kin) sekaisin.
- Sinänsä harmi, kun kaudesta ei jäänyt juuri mitään käteen, mutta sama tilanne se oli muillakin. Nyt suunnataan katsetta eteenpäin.
 
Savo Volley on tehnyt taustalla paljon töitä tulevan joukkueen kasaamisessa, ja tietoja pelaajasopimuksista on odotettavissa piakkoin.
- Pääsemme aloittamaan joukkueharjoitukset vasta kesän puolivälin tienoilla. Emme ryhdy leikkimään koronaviruksen kanssa, sanoo Tolvanen.
- On vaikea sanoa tässä vaiheessa, millaisia joukkueita muut seurat saavat jalkeille, mutta olen varma, että ensi kaudesta tulee kova ja tasainen. Mitalisuosikkeja on hyvin vaikea vielä nimetä, mutta uskon, että mekin taistelemme mitaleista.
 
- Olen ollut yhden kauden Savo Volleyn apuvalmentajana, joten tiedän seuran toimintatavat. Pidän siitä, että lentopallo-otteluissa tapahtuu muutakin kuin vain pelaamista. Joukkuekin osaa näyttää tunteitaan – toivon vahvasti, että katsomoonkin näkyy, millä fiiliksellä olemme kentällä.
- Urheilu on tunnetta ja elämysten tuottamista, paaluttaa Tolvanen.
 
Savo Volleyn toimitusjohtaja Timo Perälä paljastaa, että halukkaita Savo Volleyn valmentajaksi oli useita.
- Harkitsimme hallituksessa paria muutakin vaihtoehtoa, mutta vähitellen parhaaksi vaihtoehdoksi muotoutui parivaljakko Tolvanen-Seppänen, sanoo Perälä.
- Dolen näytöt viime kausilta Sammossa ja Kuusamossa ovat erittäin kovat. Koko valmennustiimimme on meille kaikille tuttuja joten on helppo lähteä eteenpäin kun tietää mitä odottaa ja tunnemme hyvin toistemme toimintatavat.
Perälällä on vahva näkemys Savo Volleyn tulevasta iskukyvystä.
- Koska tiedän, millaista joukkuetta olemme rakentamassa, olen varma, että olemme vahvoja mitalisuosikkeja Mestaruusliigassa.
 
Loppuun muutama nopea kysymys Dolelle:
K: Kuinka tärkeää on, että valmennat savolaista joukkuetta?
V: On hienoa, että pääsen viemään lentopallon ilosanomaa ympäri Savoa. Roadshow on hieno tapahtuma, ja sitä kautta saamme uusia junioreita ja katsojia.
K: Urheiluseurojen talous on vaikeassa jamassa. Pitäisikö tukea tulla valtiolta>?
V: Olen erittäin huono politikoimaan. Kaikki tarvitsevat tukea monelta taholta, mutta en ota kantaa, mistä tuen pitäisi tulla.
K: Kuka on hauskin savolainen lentopalloilija?
V: No kun nyt olen vähän aikaa hommaa seurannut ja monenlaisia pelaajia nähnyt, niin kyllä Severi Savonsalmen nimi täytyy nostaa esiin. Kun Hessu Hopo laittaa menemään niin kaikenlaista tapahtuu.
K: Puijo vai Ruka?
V: Kotihan on siellä, minne Puijon torni näkyy – vastaan siis Puijo. Mutta ihan kiva on Rukallakin päästä käymään.
 
 
Lisätietoja:
Timo Perälä
Toimitusjohtaja, Savo Volley
timo.perala@savovolley.fi
0400 418393
 
Timo Tolvanen
Päävalmentaja, Savo Volley
timo.tolvanen@grano.fi
044 7663107
 

Jaa uutinen