Ensimmäistä kertaa ikinä pelattiin Joroisten urheilutalolla miesten Mestaruusliigan ottelu. Savo Volleyn Road Show rantautui pieneen, mutta tunnelmalliseen saliin, ja oli tyly isäntä pienoisessa tappioputkessa matkustavalle Vantaa Ducksille. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-1 (25-21, 25-27, 25-7, 25-16).
Kolmannessa erässä nähtiin siis harvinaiset lukemat, kun vierailija jäi Lelu Ojansivun huikean syöttövuoron lannistamana vain seitsemään pisteeseen.
 
Savo Volleyn valtikka oli Joroisten lauantai-illassa keskimiesten vahva panos. Miki Jauhiainen keräsi kentän komeimmat pisteet 18/+13; torjuntasarakkeeseen hänelle merkittiin neljään erään kymmenen tappotorjuntaa. Toinen keskipelaaja Jakub Kovac säesti hyvin, hänen pistesaldonsa oli 11/+8; hänen vahvuutensa oli enemmän hyökkäyspuolella: yhdeksästä saamastaan passista hän tappoi pisteeksi seitsemän.
 
Suurin ero joukkueiden välillä nähtiinkin torjuntojen määrässä – ne menivät kotijoukkueelle 18-4.
 
Kun keskimiehet mellastavat, löytyy silloin luonnollisesti kehuttavaa myös vastaanotosta ja passauksesta. Suurimman urakan vastaanotossa teki Andrus Raadik, joka nosti 29 syöttöä 55 prosentin tarkkuudella passari Fedor Ivanoville.
Libero Sholle sattui pari harvinaista vastaanottovirhettä, mutta muuten hän oli täysin omalla, korkealla tasollaan 67 prosentin vastaanottotarkkuudella.
 
Kotijoukkueen valmentaja Timo Tolvanen aloitti kehumisen Joroisten urheilutalon tunnelmasta.
- On hienoa pelata, kun mökki on täynnä ja paljon junnuja katsomossa, kehui Tolvanen
- Meille on hyödyksi se, että pelaamme kotiotteluitamme erilaisissa saleissa; meidän täytyy sopeutua erilaisiin olosuhteisiin ja siitä on sitten apua vierasotteluissakin.
 
Itse pelistä Tolvasen kehut menivät ensimmäiseksi keskipelaaja Jauhiaiselle.
- Myös Jakub (Kovac) oli hyvä.
- Meillä oli erittäin hyvä treeniviikkoa alla, ja pojat olivat hyvässä vireessä. Pitkältä erätauolta tultiin melkoisella rytinällä peliin, eikä sellaisen erän jälkeenkään takki auennut, pohti Tolvanen kolmannen erän tyrmäyslukemia ja sen jälkeen voitettua neljättä erää.
 
Vastustajan valmentaja Juho Rajala kuvasi kysyttäessä tunnelmiaan yhdellä sanalla, jota ei voi häveliäisyyssyistä julkaista.
Pitempiä perusteluja kysyttäessä löytyi niitäkin.
- Muutama peli on nyt mennyt putkeen huonosti, ja monta yötä on taas mennyt miettiessä, sanoi Rajala.
- Tänään oli hyvä esimerkki siitä, kuinka meillä silloin tällöin näkyy valonpilkahduksiakin, mutta sen jälkeen romahdetaan täysin.
- Jos jotain positiivista etsii, niin tänne Joroisiin oli meillä vähän lyhyempi matka, ja päästään saman vuorokauden puolella vielä kotiinkin.
 
Ducksin valopilkku oli nuori hakkuri Alek Rastamo, joka on saanut viime peleissä paljon vastuuta. Tänään hän oli yksi harvoista vantaalaisista, joka pysyi tehotilastoissa plussalla (15/+3).
Myös Keenan Sanders esiintyi omalla tasollaan (8/+7).
 
Ottelun parhaina palkittiin Ducksista palkittiin Rastamo ja kotijoukkueesta Miki Jauhiainen.
PRO Libero oli ansaitusti Savo VOlleyn Sho.
 
Kuvia ottelusta on katsottavissa ja ladattavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2977&t=2967
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen