Marraskuussa Savo Volley otti kauden ensimmäisen tappion Oulun Ettan vieraana. Nyt savolaisten pohjoisen kierroksen ensimmäisessä etapissa voimasuhteet olivat päinvastaiset – vierasjoukkue ei antanut Ettalle sanan sijaa ja voitti selkeästi lukemin 0-3 (21-25, 15-25, 19-25).
- Tiedettiin mihin tultiin, ja edellinen ottelu oli muistissa, kertoi Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.
- Alussa näytti vähän samanlaiselta kuin viimeksi täällä, mutta sen jälkeen saimme varsinkin torjunnan ja vastaanoton toimimaan.Ettan valmentaja Olli Kuoksa tunnusti realiteetit.
- Vähän harmittaa, kun Savo Volleyllä ei ollut asennevammaa. Kun joukkue tulee tällaisella latauksella kentälle, on tasoero melkoinen, pohti Kuoksa.
- Ei ollut meillä tänään yhtään saumaa. 
Tasoeron edelliseen peliin selittää osin tietenkin se, että Etta on joutunut sen jälkeen karsimaan miehistöään – esimerkiksi vieraiden yksi parhaista Michael Michelau pelasi vielä tuolloin Ettan riveissä.
 
Vierasjoukkueen ykkösmies löytyi tällä kertaa pistetilastojen ulkopuolelta.
Passarivastuun hoiti koko ottelun ajan Ilja Ivanov – joka muuten oli kentällä myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Leppävirralla reilu viikko sitten. Nuorempi Ivanov suoriutui tehtävästään erinomaisesti. Hyökkäyspisteet jakautuivat tasaisesti laitapelaajille (Michael Michelau, Antti Siltala ja hakkurina Mikko Räsänen), ja lisäksi keskipelaajat (Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac) napsivat muutamia makoisia hyökkäyksiä.
 
- Pelaajista täytyy nostaa Ilja Ivanov. Michael Michelau osoitti myös jälleen olevansa mies paikallaan, analysoi Tolvanen. 
Valmentaja Tolvanen korosti vielä koko joukkueen esitystä - toki libero Shon johdolla - nimenomaan puolustuspalloissa, jotka Savo Volley voitti 56-37.
 -Olen erittäin iloinen, että Olli Kuoksan joukkuetta vastaan saamme noin paljon enemmän puolustuksia.Sen lisäksi, että vieraat saivat nostetuksi paljon palloja, joukkue onnistui myös tekemään niistä pisteitä peräti 45 prosentin teholla.
 
Etta oli saanut kokoonpanoonsa jälleen keskipelaaja Nuutti Niinivaaran, joka olikin joukkueensa paras.
- Olimme jokaisella osa-alueella vastaantulijoita. Välillä saimme Savon vastaanottoa rikki syötöllä, mutta se ei tänään auttanut, pohti Niinivaara.Savo Volley jatkoi matkaansa Oulusta pohjoiseen. Torstaina Rovaniemellä vastaan asettuu Team Lakkapää.
 
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja vapaasti käyttöön ladattavissa täältä:
 
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=3000&t=2967
 
 
Parhaat pelaajat:
Nuutti Niinivaara, Etta
Ilja Ivanov, Savo Volley
 
PROLibero:
Sho
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen