Savo Volley tuli vahvasti latautuneena ensimmäiseen puolivälieräotteluun Rovaniemellä Lakkapaa.comia vastaan. Kolmieräisessä ottelussa nähtiin välillä melkoista vuoristorataa, mutta varsinkin Savo Volleyn konkarit Antti Siltala ja Lelu Ojansivu käänsivät ratkaisupallot vierasjoukkueelle.
Ensimmäinen kiinnitys kahdesta voitosta ratkaistavaan välieräpaikkaan kirjattiin lukemin 0-3 (17-25, 22-25, 19-25).
- Meillä oli nyt parempi lataus kuin viimeksi täällä käydessämme, arvioi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen. Edellisessä, runkosarjan viimeisessä ottelussa, Savo Volley voitti, mutta ottelu venyi tuolloin viiteen erään vieraiden varsin nihkeän esityksen jälkeen.
- On luonnollista, että latausta löytyy ensimmäiseen pudotuspeliin. Se näkyi jopa pienenä hermoilemisena ottelun alussa, mutta kuten etukäteen puhuimme, meidän piti pitää pää kylmänä ja pelata kärsivällisesti, sanoi Tolvanen.
- Latauksemme näkyi esimerkiksi siinä, että saimme paljon palloja puolustettua peliin.
 
Vastustajan valmentaja Jukka Tuovinen myönsi, että hänen joukkueensa jäi jälkeen erityisesti hyökkäyspelissä.
- Varsin hyvä taistelu meiltä. Pari kertaa teimme hyvän nousun, mutta sen jälkeen jäimme taas jälkeen. Emme saaneet omilla hyökkäyksillämme riittävästi pisteitä. Lelu ja Silli hoitivat hyökkäykset tehokkaammin parivaljakkona, meillä homma jäi liikaa Eetu Häyrisen varaan, pohti Tuovinen.
- Ottelussa oli paljon hyviä eväitä, emmekä myy nahkaamme helpolla. Teemme tosissamme töitä, että ottelusarja jatkuisi vielä lauantaista eteenkinpäin.
 
Lakkapaa.comin nousuvaiheet osuivat toisen erän loppuhetkiin ja kolmannen erän puoliväliin.
Toisessa erässä kotijoukkue nousi 17-23 –tappiotilanteesta jo pisteen päähän, mutta Tolvasen ottaman aikalisän jälkeen vieraat tekivät vastustamattomasti tarvittavat pari pistettä.
Kolmannessa erässä nähtiin toisinto, kun kotijoukkue nousi viiden pisteen putkella tasatilanteeseen 13-13. Vieraiden aikalisä tepsi jälleen, ja ottelu kääntyi kohti vierasvoittoa.
 
Siltala ja Ojansivu tekivät kolmeen erään mukavat pistesaldot 14/+10 ja 16/+11. Varsinkin Siltala tuli otteluun erittäin kovalla sykkeellä ja hallitsi kenttää niin hyökkäys-, torjunta- kuin puolustustehtävissäkin.
Tommi Siirilä oli keskimiehistä tällä kertaa tehokkaampi, hän tappoi seitsemästä saamastaan passista viisi, ja otti lisäksi kaksi torjuntaa ja kaksi ässäsyöttöä.
 
Kotijoukkueen tehot olivat pitkälti Eetu Häyrisen vastuulla – hän sai ottelussa huimat 38 passia, mutta hänenkin hyökkäystehot jäivät alle 40 prosenttiin.
Toinen laitahyökkääjä Borys Zykov sai koottua kymmenen pistettä, mutta jäi plus-miinus-tilastossa nollille.
 
Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Pielavedellä, ja mikäli tarvitaan kolmas ottelu, sekin pelataan Pielavedellä heti seuraavana päivänä.
 
Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2939&t=2882
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen