Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 18.12.2018, 21.41

Savo Volley otti taisteluvoiton slovenialaisista

Siilinjärven Ahmon koulun lähes täysi halli puhkesi huutomyrskyyn, kun Lelu Ojansivun ässäsyöttö päätti viisieräisen kamppailun.
Savo Volley otti taisteluvoiton slovenialaisista

Savo Volley otti askeleen kohti puolivälieriä CEV Challenge cupissa voittamalla kotiottelussaan Siilinjärven Ahmon koululla slovenialaisen Calcit Volley Kamnikin pitkän kaavan mukaan. Lukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-2 (22-25, 25-17, 24-26, 25-23, 15-8).

Ottelu oli niin tiukka kuin etukäteen oltiin arvattu. Valmentaja Jukka Tuovinen varoitti etukäteen vastustajasta, että se on useassa viime pelissä noussut erien reiluistakin tappioasemista voittoon.
Jälleen kävi samoin, kun Savo Volley johti kolmatta erää jo 20-14, mutta vieraat kampesivat vielä erävoittoon lukemin 24-26. Kotijoukkueella oli erässä yksi eräpallokin, mutta erän katkaisu ei onnistunut.

Neljännessä erässä puolestaan kotijoukkue onnistui nousemaan lähes koko erän vallinneesta tappioasemasta erävoittoon. Ratkaisijat löytyivät vaihtopenkiltä, kun Jukka Tuovinen teki 16-18 –tilanteessa tuplavaihdon, eli passari vaihtui Fedor Ivanovista Petteri Penttiseen ja hakkuri Eetu Häyrisestä Lelu Ojansivuun.
Vaihto pidettiin voimassa myös viidennessä erässä, ja pikkuhiljaa kuntoutuva Ojansivu päättikin ottelun ässäsysöttöön.
– Hieno tunnelma oli jälleen Siilinjärvellä. Saavutimme minimitavoitteemme, eli 3-2 –voiton, sanoi Jukka Tuovinen.
– Vastustaja osoitti, ettei se luovuta missään vaiheessa, ja oli odotetun kova. Onneksi meiltä löytyi vaihtopenkiltä tällä kertaa ratkaisijoita.
– Olen ylpeä meidän pelaajistamme, että he pystyivät neljännen erän tappioasemasta nousemaan erävoittoon.
– Tulossa on mielenkiintoinen ottelu vieraissa, mutta en epäile lainkaan jatkopaikkaamme, uskoi Tuovinen.

Vastustajan valmentaja Ales Hribar kertoi sanoneensa joukkueelleen, että jos saamme kaksi erää, hän on iloinen.
– Olen siis iloinen. Meiltä puuttui kaksi tärkeää pelaajaa. Tämä oli vasta ensimmäinen osaottelu, ja pelaamme kotona varmasti yhtä hyvin, ellei paremminkin.
– Meillä on jo kiire kotiin, sillä olemme mukana Slovenian cupin Final four –vaiheessa, ja ne pelit odottavat meitä pian.

Kotijoukkueen kapteeni Antti Siltala oli tyytyväinen voittoon, ja erityisen tyytyväinen siihen, että joukkueella on nyt aikaa nuolla haavojaan. Savo Volley pelaa seuraavan kerran vasta uuden vuoden jälkeen.
– Ansaitsemme tauon, ja saamme parannella vammojamme.
 Tänään teimme ensimmäisessä erässä aivan liikaa virheitä. En tiedä jännittikö meitä vai hermoilimmeko muuten, mutta se ei ole meille normaalia, että teemme niin paljon virheitä.
– Vieraspeli tulee varmasti olemaan kova.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421