Savo Volley päätti Mestaruusliigan runkosarjan tutussa ja turvallisessa Pielaveden liikuntahallissa kolmen pisteen voittoon Team Lakkapäästä lukemin 3-0 (25-18, 27-25, 25-23).
Rovaniemeläisvierailla oli vielä teoreettinen mahdollisuus välttää liigan karsintaottelut, mutta edes voitto Pielavedellä ei olisi riittänyt, kun Lentopalloseura Etta saalisti Kokkolassa kaikki pisteet.
 
Valmentaja Timo Tolvanen peluutti Pielavedellä aiemmin vähemmälle peliajalle jääneitä nuoria miehiä, ja nuorisokaarti osoitti, että potentiaalia löytyy.
Hakkurina pelasi Veikka Lindqvist, joka oli pitkään hieman vajaakuntoinen sairastelun vuoksi. Nyt nuori mies esiintyi vakuuttavasti niin hyökkäyksessä, syöttöruudussa ja hienosti myös torjunnassa. Hän keräsi illan korkeimmat pisteet 19/+12. Torjuntapisteitä hän kahmi neljä.
  • Ihan mukava fiilis oli pelata pitkästä aikaa. Sairastelun huomasi vielä, meinasi kolmannessa erässä ruveta jo hapottamaan, kommentoi Lindqvist esiintymistään.
 
Valmentaja Tolvanen paljasti, ettei joukkue ollut valmistautunut kenties ihan samalla intensiteetillä illan peliin kuin normaalisti.
  • Meille oli hieno juttu, että pystyimme varmistamaan runkosarjan voiton jo edellisessä pelissä. Olemme aloittaneet pudotuspeleihin valmistautumisen jo sen jälkeen, ja tähän otteluun ei laitettu niin paljon fokusta, sanoi Tolvanen.
  • Annoimme nyt peliaikaa nuorille, ja on erittäin tärkeää huomata, että meillä on kaikki kortit käytössä, kun pudotuspelit alkavat.
  • Tähän peliin olen ihan tyytyväinen, jos pistän silmäni kiinni tuon syöttöjen virhemäärän (19 kpl) kohdalla. Viimeksi Loimua vastaan meille tuli myös paljon syöttövirheitä, mutta tänään vastapainoksi saimme syöttöön myös paljon tehoja.
 
Syöttöruudussa vahvoja olivat Mikko Räsänen (4 ässää), Ilja Ivanov (3), Aleksei Zhbankov (2) ja Lindqvist (1 ässä).
 
Vastustajan paras pelaaja Lasse Jäntti myönsi, että kausi on ollut joukkueelle vaikea.
  • Saimme mitä ansaitsimme. Kymmenes sija sarjassa on meille ihan oikein, pohti savolaisillekin tuttu pelimies.
 
Vielä tutumpi mies savolaisille ja ennen kaikkea pielavetisille on vastustajan valmentaja Alberto ”Allu” Salgado. Vuosikaudet Pielaveden Sammon hakkurina häärinyt hondurasilainen sai Pielaveden illassa lukuisat kättelyt ja halailut paikallisilta.
Itse pelistä Salgado löysi hyviäkin asioita.
  • Pari kertaa meille tuli helppoja virheitä. Meidän täytyy vielä jatkaa seuraavat viikot.
 
Savo Volley aloittaa pudotuspelit Vantaa Ducksia vastaan torstaina 17. maaliskuuta Kuopiossa.
 
 
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja vapaasti ladattavissa täällä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=3003&t=2967
 
 
Parhaat pelaajat:
Veikka Lindqvist, Savo Volley
Lasse Jäntti, Team Lakkapää
 
PROLibero:
Sho, Savo Volley
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen