Savo Volley otti täydet sarjapisteet Leppävirralla runsaan 500 katsojan edessä Kokkolan Tiikereistä lukemin 3-1 (25-13, 23-25, 25-23, 25-15).
Ottelua sävytti kotijoukkueen syöttöpeli.
Peräti viisi pelaajaa sai tilastoihinsa ässäsyötön; kapteeni Antti Siltala kirjautti niitä itselleen peräti seitsemän kappaletta. Tämä ei kuitenkaan ollut koko totuus, sillä toisaalta joukkue teki neljään erään peräti 24 syöttövirhettä.
- Tällainen syöttöpeli ei ole vastustajallekaan helppoa, kun pelirytmiin ei kunnolla pääse, pohti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
 
Tolvanen ei ollut kokonaisuuteen tyytyväinen voitosta huolimatta.
- Olihan siellä hyviäkin palloja seassa, mutta peli ei ollut aivan parasta settiä. Kun ensimmäinen erä tuli noin helposti, repesi työhaalarit auki toisessa erässä.
- Olimme lirissä toisen erän lopulla ja kolmannenkin alussa, mutta onneksi onnistuimme kairaamaan voiton vaikeasta pelistä.
 
Vastustajan valmentaja Mikko Keskisipilä puolestaan oli omiinsa jossain määrin tyytyväinen tappiosta huolimatta.
- Kaksi eka erää oli meiltä vaihtelevaa ja osin heikkoakin peliä, mutta kolmannessa ja neljännessä erässä pelasimme parasta peliä tälle illalle, totesi Keskisipilä.
- Meillä riittää tekemistä, ja ihan hyvään saumaan tulee puolentoista viikon tauko peleistä.
 
Kotijoukkueen hakkurina pelasi koko ottelun Veikka Lindqvist. Hän aloitti hieman haparoiden, mutta ottelun kuluessa pääsi paremmin ja paremmin otteluun mukaan.
Nuori mies saalisti illan komeimman pistesaldon 20/+8. Lukemat kertovat, että pisteiden lisäksi syntyi vielä virheitäkin.
Yleispelaajina häärivät koko ottelun ajan Andrus Raadik ja Antti Siltala. Raadik oli Tiikereiden syöttöjen kohteena (libero Sholle merkittiin vain yhdeksän vastaanottoa), ja virolainen onnistui tehtävässään kiitettävästi nostettuaan pallot 65 prosentin tarkkuudella passari Fedor Ivanoville.
 
Tiikereiden illan hahmo oli hakkuri Oskari Keskinen, joka sai myös valmentaja Keskisipilän kehut.
Hakkuri sai passari Joska Förstiltä 31 passia ja teki niistä pisteitä 39 prosentin teholla. Kokonaissaldo Keskisellä oli 16/+7.
 
Savo Volley matkustaa jälleen viikon lopulla Varsinais-Suomeen, missä se kohtaa kovassa alkukauden kunnossa olevan Raision Loimun.
 
Kuvia ottelusta on katsottavissa täältä:

 

Jaa uutinen