Savo Volley pääsi reilun kuukauden pelitauon jälkeen taas tositoimiin Suomen cupin puolivälierässä TuTo Volleytä vastaan. Ottelu pelattiin Turussa.
Vaikka Savo Volley matkusti Turkuun ottelupäivänä, eivät jalat jääneet bussiin, vaan voitto ja paikka Tampereen Final Four –turnaukseen heltisi voittolukemilla 1-3 (17-25, 25-19, 13-25, 21-25).
Välierävastus löytyy kolmikosta Hurrikaani Loimaa, Lakkapaa.com, Murikat.
- Saatiin mitä haluttiin, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
- Vastustaja ei meitä yllättänyt. Olimme hyvin valmistautuneita, eikä meillä missään nimessä ollut mitään ylimielisyyttä. Pojista näki, että kuukauden pelaamattomuuden jälkeen jokaisella oli virtaa ja halu pelata.
- Arvasin, että helposti meille tulleen ensimmäisen erän jälkeen saattaisi tulla notkahdus, ja kun vastustajakin sai toisessa erässä syöttöään paremmin kulkemaan, olimme siinä erässä kuin rautakanki takapuolessa.
- Tiesin kuitenkin, että pääsemme takaisin omalle tasollemme jatkossa.
Vastustajan päävalmentaja Ruzlan Zhbankovia tiedotustilaisuudessa tuurannut kakkosvalmentaja Marko Elo oli tyytyväinen oman joukkueensa esitykseen.
- Mielestäni onnistuimme ihan hyvin. Vastustajalla oli kovempi syöttö ja torjunta oli hieman korkeammalla kuin vastustajillamme Ykkössarjassa, mutta samanlaista kaurapuuroa he syövät kuin mekin, analysoi Elo.
 
Savo Volley pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla: Mikko Räsänen ja Antti Siltala yleispelaajina, Tommi Siirilä ja Arttu Reijonen keskipelaajina, Lelu Ojansivu hakkurina, Fedor Ivanov passarina ja Niklas Breilin liberona.
Valmentaja Tolvasen ei tarvinnut turvautua vaihtoihin eikä liiemmälti aikalisiinkään.
Savolaisten työn sankari oli Antti Siltala, joka keräsi kentän komeimmat pisteet 24/+14. Toinen yleispelaaja Mikko Räsänen säesti hyvin pisteillä 15/+10.
 
Vastustajalta löytyi myös kokemusta – joukkueen konkariosastolla on yhteensä liki 1500 pääsarjaottelua tilillään. Peliä pyöritti Jani Puputti – ja onnistui siinä varsin monipuolisesti. Parhaimmat tehot keräsi toinen konkari Ossi Rumpunen, joka kohtuullisen vastaanoton (48%) lisäksi saalisti joukkueensa korkeimmat pisteet 14/+8.
 
Ottelu pelattiin koronan vuoksi tyhjälle katsomolle, mikä aiheutti harmitusta molemmille joukkueille.
- Ainakin meille antaisi yleisö vielä lisäbuustia, sanoi Timo Tolvanen.
- Ja TuTon puolesta harmittaa, että he eivät saaneet tällaista ottelua tarjottua kotiyleisölleen.
 
Suomen cupin Final Four –turnaus pelataan Tampereella tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Savo Volleyn välierä alkaa lauantaina 29.1. kello 13. Finaali pelataan sunnuntaina 30.1. kello 19.15 alkaen.

Katso kuvia Turun ottelusta täältä.
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen