Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 01.10.2020, 20.39

Savo Volley torjui kauden avauksessa rovaniemeläisvieraat kumoon.

Jukka Tuovisen luotsaama Lakkapaa.com kaatui suoraan kolmessa erässä.

Tuttujen valmentajien kohtaaminen sujui ensimmäisen erän pienten kangertelujen jälkeen vahvasti kotijoukkueen komennossa. Timo Tolvasen Savo Volley kaatoi Siilinjärvellä Jukka Tuovisen Lakkapää.comin lukemin 3-0 (25-20, 25-11, 25-23).
– Iloinen täytyy olla kolmesta sarjapisteestä näin heti kauden aluksi, totesi Tolvanen.
– Ja hienoa oli seitsemän kuukauden tauon jälkeen pelaamaan yleisön eteen.
Jukka Tuovisen päällimmäisenä vaikutelmana oli pelin sekavuus.
– Vaikka olemme pelanneet useita harjoitusotteluita, meidän ulkomaalaiset pelaajamme ovat olleet joukkueen mukana vasta vajaan viikon, perusteli Tuovinen näkemystään.
Suurin ero joukkueiden välillä oli torjuntapelaamisessa, sillä kotijoukkue Severi Savonsalmen ja Tommi Siirilän johdolla napsi kolmeen erään peräti 17 torjuntaa, kun vastustaja jäi koko ottelussa neljään torjuntapisteeseen.
– Ei minua yllättänyt, että vastassa oli kova torjunta, mutta se yllätti, ettemme pystyneet sitä tuon paremmin ohittamaan, sanoi Tuovinen.
Savo Volley pelasi lähes koko ajan kokoonpanolla, jossa jo mainittujen keskipelaajien lisäksi pelasivat yleispelaajana Malachi Murch ja Antti Siltala, passarina Petteri Penttinen, hakkurina Lelu Ojansivu ja liberona Niklas Breilin.
Nuori 17-vuotias passari Ilja Ivanov – Ivanovin lentopallosuvun nuorin tulokas – kävi toisen erän lopulla kentällä osoittamassa, että tulevaisuus on turvattu.
Parhaimmat pisteet kotijoukkueesta keräsi teräsvaariksi ristitty Siltala, joka sai passareilta eniten ruokaa. Siltalan saldo illassa oli 16/+10.

Vierasjoukkueen tehomies oli Eetu Häyrinen tehoilla 17/+7. Entinen Savo Volleyn pelaaja pyöräytti ottelun toiseksi viimeisessä pallossa nilkkansa, mutta pystyi kuitenkin poistumaan pukukoppiin omin jaloin, joten pyörähdys ei toivottavasti ollut vakava.