Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 09.03.2022, 20.22

Savo Volley varmisti runkosarjan voiton

Vieremällä pelatussa ottelussa Raision Loimu kaatui suoraan kolmessa erässä.

Savo Volleylla oli kauteen lähtiessä kolme tavoitetta: Suomen cupin voitto, hyvä sijoitus runkosarjassa ja Suomen mestaruus. Cup-mestaruus tuli, ja Vieremällä varmistui runkosarjan voitto. Enää kolmas osio tavoitteesta puuttuu.

Vieremällä Savo Volley hieman katseli kahden erän verran, mutta kolmannessa osaset loksahtivat kohdalleen ja joukkue painoi kaasun pohjaan. Tuloksena puhdas voitto lukemin 3-0 (25-18, 25-23, 25-13).

– Tiesimme sarjatilanteen, ja olimme latautuneet sen huomioiden, kertasi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– Tiesimme, että Loimu on kova joukkue.
– Kolmannessa erässä halusimme pelata sellaista lentopalloa, mikä hyödyttää sekä meitä että suomalaista lentopalloilua.
– Oikein hyvä, ettei tässä pelissä tullut enää loukkaantumisia, jotta pystymme latautumaan pudotuspeleihin.

Savo Volleyn täytyy tosin vielä ennen pudotuspelejä kohdata Pielavedellä tulevana sunnuntaina pelattavassa runkosarjan päätöspelissä Team Lakkapää. Runkosarjan voitto kuitenkin siis varmistui nyt, kun Vieremän pelistä heltisi nuo vaaditut vähintään kaksi pistettä.

Vastustajan päävalmentaja Aitor Barreros myönsi kentällä vallinneet voimasuhteet.
– Tämä on nyt parasta mihin pystymme. Meillä on ollut melkoista otteluruuhkaa, ja se ei voi olla vaikuttamatta peliimme, sanoi Barreros.

Loimun kokoonpanossa huomiota herätti hakkurivalinta: nuori Eetu Mäki pelasi nyt elämänsä ensimmäistä kertaa hakkurina – eikä huonosti pelannutkaan: hän keräsi kolmeen erään mukavasti yksitoista pistettä. Vastapainoksi suoria virheitä tuli vielä kohtalaisen paljon.
– Ihan mukava oli pelata. Sain tietää pelaavani hakkurina tullessa bussissa, paljasti Mäki.

Kotijoukkueen hakkuri ei sen sijaan pelannut pelipaikalla ensimmäistä kertaa. Lelu Ojansivu oli poissa muutamasta edellisestä pelistä, mutta nyt hän oli jälleen pelikunnossa. Pelituntuma ei ollut tauon aikana hävinnyt minnekään, siitä todistuksena pisteet 14/+11.

Kotijoukkueen kokoonpano oli varsin totuttu – yleispelaajina olivat Andrus Raadik ja Antti Siltala, passarina Fedor Ivanov, keskipelaajina Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac, liberona tietysti Sho.
Myös toinen pelaaja palasi pitkältä tauolta, kun kakkoshakkuri Veikka Lindqvist käväisi kentällä kolmannen erän loppupuolella. Hänen saldonsa oli yksi hyökkäys ja yksi piste – pallo pamahti parkettiin melkoisella voimalla.