Harvoin on ottelun tulos ennakkoon niin hyvin selvillä kuin se torstaina Rovaniemellä oli.
Isäntäjoukkue Team Lakkapää pyyteli faneiltaan jo etukäteen sosiaalisessa mediassa anteeksi sitä, etteivät he pysty nyt esittämään Mestaruusliigan tasoista peliä.
Joukkue sai jalkeille vain seitsemän pelaajaa, ja heistäkin kaksi oli liberoa. Japanilaislibero Sho Takahashi joutui nyt pukeutumaan yleispelaajan asuun. Verkolla 171-senttinen pelimies oli ymmärrettävästi hieman pulassa, mutta hoiti muuten epänormaalin hommansa kunnialla ja hyvällä pelihuumorilla.
 
Savo Volley ei antanut vastustajalleen tasoitusta – vaikka silläkin puuttui kokoonpanosta kolme pelaajaa – ja niinpä varsin pikaiseen tahtiin saatiin taululle numerot 0-3 (18-25, 15-25, 18-25).
Lakkapää oli pyytänyt liigalta ottelun siirtämistä, mutta sieltä ei armoa herunut.
Valmentaja Timo Tolvanen joutui lehdistötilaisuudessa vastaamaan kysymykseen, pitäisikö tällaisia pelejä edes pelata. Vastaus oli nopea ja yksiselitteinen.
- Olen sitä mieltä, että ottelut, jotka on merkitty sarjaohjelmaan, pitää pelata. Meilläkin on ollut ongelmia kokoonpanon kanssa, mutta olemme pelanneet kaikki pelit. Jossain vaiheessa pelejä peruttiin kenties vähän heikoilla perusteilla, ja nyt kärsimme niistä ongelmia, sanoi Tolvanen.  

Isäntäjoukkueelle täytyy antaa kaikki kunnia siitä, että he hoitivat epätoivoisen pestinsä kunnialla. Onnistumisista iloitsi koko joukkue – kuten myös kotiyleisö.
Erityisen isot aplodit sai Sho Takahashi onnistumisissaan. Erityisen iloinen japanilainen taisi olla heti ottelun alussa, kun hän syötti ässäsyötön, joka kimposi katsomoon maanmiehensä Savo Volleyn Shon käsistä. Libero kun ei normaalisti syöttöviivan taakse saa asettua.
 
Savo Volley vaihtoi hieman kokoonpanoaan keskiviikon Etta-pelistä. Passariksi asettui Fedor Ivanov, ja toiseksi yleispelaajaksi Andrus Raadik Michael Michelaun tilalle.
Mikko Räsänen jatkoi hakkurina, kun varsinaiset tuon paikan pelaajat Lelu Ojansivu ja Veikka Lindqvist eivät olleet pohjoisen reissulla lainkaan mukana. Räsänen tahkosi illan korkeimmat pisteet 19/+14.
 
Lakkapäässä Aponzan veljekset olivat lähes ainoat plussan puolelle jääneet. Hakkuri Leiner teki 14 pistettä, mutta lukuisat virheet niin hyökkäyksessä kuin syötössäkin verottivat tehoja.

- Kaverit hoitivat homman ihan kunnialla. He pelasivat PerPolle, Rovaniemelle. Jokainen yritti varmasti parhaansa, ruoti omiaan Lakkapään valmentaja Alberto Salgado.  

Savo Volley on noussut kuin varkain sarjataulukon kärkipaikalle myös pistekeskiarvon mukaan laskien. Asiaa auttoi VaLePan konttaaminen Loimu-pelissään. Runkosarjan voitto taitaa olla nyt savolaisten omissa käsissä. Jäljellä on kaksi kotiottelua – sunnuntaina kohdataan jälleen Team Lakkapää, nyt Siilinjärvellä, ja seuraavana keskiviikkona runkosarja päätetään Vieremällä ottelussa Raision Loimua vastaan.
 
 
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=3001&t=2967
 
Parhaat pelaajat:
Toni Katajamäki, Lakkapää
Antti Siltala, Savo Volley
PROLibero:
Sho, Savo Volley
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen