Savo Volley on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Shohei Nosen, 27, kanssa. Liberon pelipaikalle tuleva japanilainen haluaa itsestään käytettävän taiteilijanimeä Sho.
- Olemme pitäneet yhteyttä aiemman liberomme Taichi Kawaguchin kanssa sen jälkeen, kun hän oli meillä pelaamassa, paljastaa Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
- Taichi otti yhteyttä keväällä ja suositteli Sho’ta meille. Hyvin pian kävi ilmi, että hän on hyvä mies täyttämään Niklas Breilinin suuria saappaita.
- Kun Taichi pelasi meillä, minuun teki suuren vaikutuksen japanilainen tyyli ja asenne pelata lentopalloa. Uskon, että saman koki myös suomalainen yleisö.
Tolvasen mukaan liberon rooli lentopallossa on kasvanut vuosien saatossa.
- Olen varma, että Sho pystyy nuo vaatimukset täyttämään. Näemme varmasti ensi kaudella jälleen huippuluokan pelastuksia ja vastaanottoja!
 
Sho aloitti ammattilaisuransa vuonna 2016 FC Tokyon joukkueessa Japanissa. Viime kauden hän pelasi Israelin pääsarjassa Hapoel Yoav Kfar Saba –joukkueessa.
Hän tuntee hyvin Savo Volleyssä vuosi sitten pelanneen Josh Ayzenbergin, joka myös pelaa Israelissa.
- Josh on hyvä ystäväni, ja hän on hieno ihminen ja hyvä libero, hehkuttaa Sho.
Sho aloitti lentopalloilun seitsemänvuotiaana, ja on koko uransa pelannut liberona.
Suomen hän valitsi sen vuoksi, että hän halusi päästä maahan, jossa voi kehittää itseään lentopalloilijana.
- Ystäväni Taichi ja Josh ovat kertoneet minulle, että Savo Volleyssä on upea staffi, erinomainen joukkuekulttuuri ja mainiot fanit.
Lisäksi hän tietää Suomen olevan kaunis maa – ja totta kai hän tuntee saunan ja odottaa innolla pääsevänsä tutustumaan suomalaiseen saunakulttuuriin.
- Yksi tärkeä asia on se, että pääsen pelaamaan maahan, jossa korkeasti kunnioittamani liberot Taichi ja Koga (Taichiro Koga, pelasi Kokkolan Tiikereissä 2015-2016) ovat pelanneet, sanoo Sho.
 
Sho saapuu suomeen elokuussa.
 
Savo Volleyn sopimustilanne:
 
Passarit:
Ilja Ivanov
 
Yleispelaajat:
Mikko Räsänen, Andrus Raadik
 
Hakkuri:
Lelu Ojansivu
 
Keskipelaajat:
Aleksei Zhbankov
 
Libero:
Sho
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen