Savo Volley pelasi ensimmäisen kerran kolmeen viikkoon, kun kaksi aiempaa tammikuulle aiottua peliä jouduttiin siirtämään keväämmälle.
Yhden päivän reissuna Turkuun tehty matka TUTO Volleyn vieraaksi tuotti vain yhden sarjapisteen, kun kotijoukkue pelasi upeasti ja vei viisieräisen kamppailun lukemin 3-2 (25-20, 24-26, 28-26, 19-25, 15-12).
Ottelu sai Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvasen mietteliääksi monestakin syystä.
Tappio sarjan häntäpään joukkueelle ei luonnollisesti miellyttänyt, mutta suurempia otsan rypistyksiä aiheutti pelaajien terveystilanne.
Kaksi pelaajaa (Andrus Raadik ja Kasper Pennanen) jäivät jo Kuopioon, ja Turun pelin aikana kaksi pelaajaa (Lelu Ojansivu ja Fedor Ivanov) siirtyivät kesken pelin vaihtopenkille tuskaisin ilmein.
Kolmaskin pelaaja jäi Kuopioon, mutta täysin päinvastaisissa tunnelmissa: Miki Jauhiainen jäi hoitamaan vajaan viikon ikäistä poikavauvaansa.

- Emme pysyneet rytmissä lainkaan kolmen viikon pelitauon jälkeen, tunnusti Tolvanen.
- Pitkä matka ei sinänsä ollut mikään ongelma.
- Nyt eikun kamat kassiin ja sitten bussiin.  

TUTO Volleyllä oli alla keskiviikkona pelattu varsin heikko peli Loimua vastaan, mutta nyt kentällä oli aivan toisen näköinen joukkue.
Hakkuri Einari Koiviston johdolla kotijoukkue käytti surutta hyväkseen Savo Volleyn ajoittain tahmean esityksen. Hakkuri Koivisto saalisti illan komeimmat pisteet 29/+14. Vanha konkari Ossi Rumpunen säesti mukavasti pistein 21/+3.

- Kiitos kaikille pelaajille, kaikki pelasivat tänään hyvän ottelun, hehkutti TUTOn valmentaja Ruzlan Zhbankov omiaan.
- Olimme tänään vahvempi kuin Savo Volley
 
Vierasjoukkueesta ei kukaan noussut erityisesti esille.
Valmentaja Tolvanen heitti aloitukseen seitsikon, missä yleispelaajana oli pitkästä aikaa Antti Siltala, toisena yleispelaajana Mikko Räsänen, passarina Ilja Ivanov, hakkurina Lelu Ojansivu, keskipelaajina Jakub Kovac ja Aleksei Zhbankov  ja liberona Sho.
Fedor Ivanov kävi kentällä vähän aikaa neljännessä erässä, mutta kuten sanottu, poistui kentältä polveaan pidellen. Veikka Lindqvist tuli loukkaantuneen Ojansivun tilalle samoin neljännessä erässä.
 
Savo Volleyn loukkaantumissuma tulee hankalaan aikaan, sillä viikon kuluttua pitäisi joukkueen olla iskukykyinen Finnish Teknikum Cupin Final Four -turnauksessa.
 
Parhaat pelaajat:
Einari Koivisto, TUTO Volley
Jakub Kovac, Savo Volley
 
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2988&t=2967
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 
 

Jaa uutinen