Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 30.03.2021, 20.54

Savo Volleyn kausi päättyi hopeisiin juhliin

VaLePa oli kolmannessa finaalissa parempi.

Lentopallon Mestaruusliigan kausi päättyi Pielaveden liikuntahallilla VaLePan juhliin.
Sastamalaiset olivat parempia kolmannessa finaaliottelussa selkein numeroin 0-3 (13-25, 21-25, 20-25).
Numerot eivät jättäneet epäselvyyttä voittajasta.
– Tähän ei tietenkään voi olla tyytyväinen, summasi tuntojaan Savo Volleyn kakkosvalmentaja Pekka Seppänen.
– Tämä antaa kuitenkin hyvän pohjan tuleville vuosille, vaikka hopea ei nyt ihan heti iloksi muutukaan.

VaLePa tuli otteluun myrskyn lailla, ja vei ensimmäisen erän kotijoukkueen ihmetellessä.
Toinen ja kolmas erä olivat jo tasaisempia – kotijoukkue tuntui jopa hienokseltaan hallitsevan toista erää, mutta tasatilanteesta 20-20 vieraat ottivat niin sanotusti homman haltuun ja veivät erän loput pisteet.

Kolmannessa erässä valmentaja Timo Tolvanen vaihtoi passaria Fedor Ivanovista Petteri Penttiseen, mutta sekään ei auttanut.
Suurimmat erot joukkueiden välille löytyivät hyökkäystehosta sekä puolustuspallojen jälkeisestä hyökkäyksestä.

Vieraiden pisterohmu oli edellisen kohtaamisen tapaan hakkuri Aaro Nikula, joka tosin saatiin nyt hieman paremmin kiinni, mutta se ei riittänyt. Nuori mies hyökkäsi saamistaan 26 passista tasan puolet pisteeksi.
Keskihyökkääjä David Pettersson oli toinen Savo Volleyn puolustuksen tyrmääjä – hänen hyökkäystehonsa oli peräti 75 prosenttia.