Savo Volley koki edellisessä ottelussaan kauden ensimmäisen tappion, kun VaLePa oli kotisalissaan parempi selkein 3-0-lukemin. Uusi mittari tämän hetken kunnosta on vastassa lauantaina, kun savolaiset kohtaavat Iisalmessa toisen kovan joukkueen, Akaa-Volleyn, joka on sarjassa kolmantena – tosin sillä on takana enemmän otteluita kuin Savolla ja VaLePalla.
Akaa-Volley on ainoa joukkue, mitä Savo Volley ei ole vielä tämän kauden sarjassa kohdannut. Viikko sitten lauantaina joukkueiden välille merkitty ottelu jouduttiin siirtämään, kun pelipaikaksi kaavailtu Alajärvi sulki liikuntapaikkansa koronan vuoksi.
Edellisellä kaudella neljästä kohtaamisesta kolme päättyi Savo Volleyn voittoon, ainoastaan vuosi sitten marraskuussa Pieksämäen Veturitalleilla pelatussa ottelussa Akaa oli parempi erin 2-3.
 
- Kova porukka on tulossa vastaan, tietää Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
- He ovat pelanneet hieman alakanttiin viimeisimmät pelit, joten vahvasti ärsytetty porukka on tulossa vastaan.
- Upi Sivulan rooli joukkueessa on iso, ja meidän täytyy miettiä, kuinka hänet saisimme aisoihin. Akaan hyökkäys on muutenkin erittäin vahva, samoin syöttö.
Tolvanen uskoo, että kauden ensimmäinen tappio voidaan kääntää voimavaraksi.
- Tappiossa elää voiton siemen. Minun pitää miettiä, kuinka joukkueemme saadaan taas sille tasolle, millä se parhaimmillaan pystyy pelaamaan.
Tolvanen ei paljasta, aikooko hän tehdä muutoksia pelaavaan kokoonpanoon.
- Jotain keinoja meidän pitää keksiä. Oma syöttö pitää jälleen saada kuosiin.
 
Lauantain ottelu pelataan Iisalmen liikuntahallilla, ja se alkaa kello 17.
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen