Keskipelaaja Tommi Siirilä oli vahvassa vedossa, kun Savo Volley pelasi ensimmäisen Mestaruusliigan pelinsä liki kahteen kuukauteen. Raision Loimu kaatui kotihallissaan puhtaasti 0-3 (20-25, 16-25, 18-25).
- Päivä oli hankala, kun lähdimme aamulla Kuopiosta matkaan ja tulimme kentälle suoraan bussista, mutta oli kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan, pohti Siirilä.
- Onnistuimme pelaamaan vähemmillä virheillä kuin vastustaja, ja siihen peli taisi tänään ratketa.
Siirilä itse oli hyvä esimerkki virheiden välttämisestä – hän sai passari Fedor Ivanovilta runsaasti vastuuta ja hyökkäsi 73 prosentin tehokkuudella ilman yhtään suoraa virhettä. Kun saldoon lisätään kolme torjuntaa, voi mies olla tyytyväinen iltaansa.
 
Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen kiitteli omiaan, ja syystäkin.
- Iso kiitos joukkueelle, että se on sopeutunut ajan vaatimuksiin. Toisessa tilanteessa olisimme tulleet Raisioon jo edellisenä päivänä, mutta pelaajat osoittivat, että he olivat valmiita pelaamaan näinkin, sanoi Tolvanen.
- Pitkän harjoittelutauon aikana on ollut välillä vaikeaa löytää treeneihin mielekästä tekemistä, mutta on hienoa, että kun jälleen laitetaan pelipaita päälle, löytyy kaikilta motivaatio.
 
Raision Loimu on joutunut luopumaan koronatauon aikana ulkomaalaisista pelaajistaan, mutta se ei valmentaja Per-Erik Dalqvistin mieltä masentanut.
- Pelasimme täydellä joukkueella nyt ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen, kun osa pelaajista ei ole ollut mukana harjoituksissa, mutta mielestäni pojat tekivät ihan hyvää työtä.
- Oli ihan hyvä, että meille tuli vastaan Savo Volleyn tasoinen joukkue ensimmäisenä tauon jälkeen. Kukaan ei varmaan odottanut meiltä voittoa, ja pystyimme pelaamaan ilman paineita. Toivon, että sama paineeton pelaaminen jatkuu vielä keväälläkin.
 
Savo Volleytä odottaa viikon kuluttua Suomen cupin Final Four –turnaus Tampereella. Lauantaina päiväottelussa savolaiset kohtaavat Hurrikaanin välierässä.
- Tämä ottelu oli hyvää valmistautumista tuohon cupiin, mikä on meidän yksi päätavoitteistamme tällä kaudella, sanoi Timo Tolvanen.
- Pääsimme pyörittämään kokoonpanoammekin, ja se näytti että olemme valmiita tulevaan viikonloppuun.
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2931&t=2882
 
 
Mestaruusliigan pisteet:
3. Tommi Siirilä
2. Malachi Murch
1. Sebastian Hernandez
PROLibero: Niklas Breilin
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen