Kahdeksan ottelua, 24 voitettua erää, yksi hävitty erä.
Numerot puhuvat karua kieltään. Savo Volley kulkee Mestaruusliigassa kuin jyrä. Sunnuntaina tuon jyrän alle jäi Hurrikaani Loimaa, joka kaatui Siilinjärvellä puhtaasti 3-0 (25-19, 25-20, 25-13). Onko Savo Volley yhtä kova mitä numerot väittävät?
- No ainakin tänään oli, numerot kertovat kaiken, tunnusti Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino.
- Jos jotain valopilkkuja meiltä etsii, niin toisen erän lopussa saimme hieman pelistä kiinni. Mutta kaikki kunnia Savolle, tänään he olivat erinomaisia.
 
Savo Volleyn päävalmentaja – synttärisankari – Timo Tolvanen ei aivan yhtä suoraan myöntänyt joukkueensa erinomaisuutta.
- Emme ole ehkä noin hyviä, pitää osata katsoa tulosten taakse. Meillä oli hyvä treeniviikko, ja olemme pystyneet kierrättämään pelaajia. Tänään esimerkiksi Malachi Murch pelasi erittäin hyvän hyökkäyspelin. Pelaajamme ottavat vuorotellen muita reppuselkään, jos sitä tarvitaan, pohti Tolvanen.
 
Tolvanen heitti aloitukseen liki totaalisesti erilaisen kokoonpanon mitä edellisen päivän Loimu-pelissä oli kentällä. Yleispelaajina olivat Antti Siltala ja Malachi Murch, hakkurina Lelu Ojansivu, keskipelaajina Severi Savonsalmi ja Tommi Siirilä (jonka Loimu-pelissä hieman nuljahtanut nilkka oli siis täysin pelikunnossa) ja passarina Fedor Ivanov. Libero oli tutusti Niklas Breilin.
Kokoonpano toimi hyvin, ja Tolvasen ei tarvinnut tehdä pelin aikana ensimmäistäkään vaihtoa normaaleja liberovaihtoja lukuun ottamatta.
Breilin oli ottelun hahmo, sillä loistavan vastaanoton lisäksi hän haki uskomattomia puolustuspalloja takaisin peliin.
- Pääsimme hyvin Hurrikaanin peliin mukaan, ja onnistuimme hyydyttämään heidän hakkurinsa, sanoi Breilin.
Tilastot tukevat liberon sanomaa, sillä sekä Samuli Kaislasalo ja toisessa erässä hänet korvannut Tino Vuori jäivät tehosaldoissa miinukselle ja hyökkäystehoissa kolmenkymmenen prosentin tietämille.
Hurrikaanin tehoista vastasi lähinnä yleispelaaja Niklas Seppänen (14/+8), kun hakkurit olivat pimennossa.
 
Kotijoukkueen yleispelaajista jo mainittu Murch oli tehokkain (12/+7), mutta Antti Siltala urakoi vastaanottopuolella ja nosti aloitukset passarille upeasti 80 prosentin tarkkuudella.
 
Savo Volleyllä alkoi reilun viikon mittainen huili- ja treeniaika, sillä seuraava ottelu on vasta reilun viikon kuluttua tiistaina Kokkolassa, missä se kohtaa kovassa syyskunnossa olevan Tiikerit.
 
 
Kuvia ottelusta ladattavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2918&t=2882
 
 
Mestaruusliigapisteet:
3: Niklas Breilin
2: Severi Savonsalmi
1: Fedor Ivanov
PROLibero: Niklas Breilin
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 

Jaa uutinen