Savo Volley alkaa pikku hiljaa toipua parin viikon epätavallisesta jaksosta, missä harjoituksetkin jäivät varsin vähälle.
Leppävirralla vastustaja Lentopalloseura Etta Oulusta onnistui viemään isänniltä yhden erän, mutta sen enempään kiusantekoon se ei pystynyt, ja kaikki kolme sarjapistettä jäivät Savoon voittolukemin 3-1 (25-15, 27-29, 25-19, 25-22). Ottelu oli Ettallekin sikäli vaikea, että sen edellinen peli oli reilun parin viikon takana.

- Eka erä saatiin puhtaasti syötöllä, mutta sen jälkeen Etta alkoi pelata omilla vahvuuksillaan, arvioi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
- Piti jo vähän lämmetäkin, kun meille jäi kenttään muutamia helppoja palloja.
- Pitkän erätauon jälkeen saimme jälleen syötön kulkemaan. Savo volley oli vaihtanut kokoonpanoa edellisestä VaLePa-pelistä niin, että passarina pelasi koko pelin nuorempi Ivanov, Ilja nimeltään. Isoveli Fedor katseli nyt peliä vaihtopenkiltä.
- Täytyy sanoa, että Ilja pelasi ihan hyvän pelin, sanoi Tolvanen.
- Toisessa erässä oli hieman vaikeuksia passitemmon kanssa, mutta nekin saatiin sen jälkeen hyvin kohdalleen. Hakkurina Savolla pelasi Mikko Räsänen, joka keräsi kotijoukkueen kovimmat pisteet 19/+11.
- Olen nyt liigassa pelannut pääasiassa yleispelaajana, mutta juniorina tuli pelattua monia muitakin paikkoja. Katson sen vahvuudeksi, että minut voi laittaa moneen tehtävään kentällä, sanoi Räsänen. Savo Volleyn yleispelaajina pelasivat koko ottelun Antti Siltala, joka tuntuu toipuneen olkapäävammastaan mainioon pelivireeseen, ja Michael Michelau, joka pelasi nyt ensimmäisen kerran entistä seuraansa vastaan.
Keskipelaajina olivat illasta toiseen vakuuttavan tasaista työtä tekevä Jakub Kovac ja nyt kentälle aloitukseen päässyt Aleksei Zhbankov. Kumpikin suoriutui tehtävästään mainiosti, ja Kovac vahvistaa asemiaan Mestaruusliigan torjuntatilaston kärkipäässä – tänään käsiin tarttui neljä torjuntaa pisteen arvoisesti.
 
Vastustaja Ettan valmentajalla Olli Kuoksalla on käsissään nuori joukkue. Nyt liigadebyyttinsä teki keskipelaaja Arttu Ahonen, reilusti alle parikymppinen kaveri. Nuori mies ei ujostellut sarjan kärkipään joukkuetta vastaan.
 
Kuoksa tunnusti isäntien olleen tänään parempia.
- Ihaillen katsoin taas, kuinka Savo otti ottelun haltuunsa heti ensimmäisessä erässä kovalla syötöllä, paljasti Kuoksa.
- Emme pysty tuollaisten syöttöjen vastaanottoa harjoittelemaan, kun meillä ei itsellämme sellaisia syöttäjiä ole.
- Muuten olen omaan peliimme suhteellisen tyytyväinen, mutta torjuntaa meidän pitää parantaa, sen pitää pystyä mukautumaan paremmin.  
Vieraiden ykkösmies oli hakkuri Janne Marttila, joka kantoi päävastuun hyökkäämisestä. 35 passista hän tappoi pallon 49-prosenttisesti.
Ettan riveissä oli taas mukana konkari Teppo Heikkilä, joka varmasti toi kokemuksellaan rauhallisuutta joukkueensa otteisiin.
 
 
Parhaat pelaajat:
Mikko Räsänen, Savo Volley
Janne Marttila, Etta
PROLibero:
Sho, Savo Volley
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa ja ladattavissa täältä:
 
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2998&t=2967
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen