Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 17.12.2018, 12.54

Savo Volleyn syyskausi huipentuu tiukkaan Challenge cup -mittelöön

Savo Volley taistelee paikasta Challenge cupin puolivälieriin.
Savo Volleyn syyskausi huipentuu tiukkaan Challenge cup -mittelöön

Seuraavana esteenä haaveen toteutumiselle on slovenialainen Calcit Volley Kamnik, joka tulee savolaisten vieraaksi Siilinjärvellä 18. joulukuuta kello 18.30 pelattavaan otteluun. Otteluparin toinen osa pelataan Sloveniassa tammikuun 16. päivänä.

– Iso peli tulee meille joulun alle, hehkuttaa Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Tässä luodaan asetelmat toiseen osaotteluun Sloveniassa. On erittäin hyvä, että saimme pelata edellisen Mestaruusliigan ottelun (Savo Volley – Team Lakkapää) samassa paikassa lauantaina.

Jukka Tuovinen on nähnyt videolta kolme Calcit Volleyn ottelua kokonaisuudessaan ja lisäksi pelaajakohtaisia klippejä aiemmilta vuosilta.
– Joukkue on erittäin tasainen. Siinä ei ole yhtään yksittäistä syömähammasta, tietää Tuovinen.
– Se on tyypillinen slovenialainen joukkue, joka puolustaa ja taistelee erittäin kovaa.
Tuovinen kertoo esimerkin taisteluasenteesta:
– Viimeisimmissä peleissä he pelasivat kahdeksan erää, ja niistä neljässä-viidessä he olivat reilusti tappiolla. Siitä huolimatta he kampesivat niissä erissä voittoon.

Calcit Volley luottaa vahvasti kotimaisiin pelaajiin. Sen rosterista löytyy kolme ulkomaalaista pelaajaa; tosin brasilialainen hakkuri Maxson Guilherme Pereira ei ole viimeisimmissä otteluissa ollut kokoonpanossa.
– Heillä on kaksi samanlaista hakkuria, joten meille ei ole juuri merkitystä, pelaako brasilialainen vai ei, sanoo Jukka Tuovinen.

Odotettavissa on aivan eri luokan vastus, mitä Savo Volleyllä on Challenge cupin edellisillä kierroksilla ollut.
– Lähden kuitenkin luottavaisin mielin otteluun. Meillä on riittävä määrä aineistoa vastustajasta, ja vaikka he käyttävät pelin aikana paljon erilaisia kokoonpanoja, me pystymme pelin aikana reagoimaan mahdollisiin muutoksiin.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421