Kun toinen joukkue on voittanut kaikki ottelunsa ja toinen hävinnyt kaikki, on odotettavissa selkeä tasoero. Näin tapahtui, kun Raision Loimu ei saanut Savo Volleyltä erääkään Mestaruusliigan ottelussa Kuopiossa.
Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-0 (25-13, 25-21, 25-19).
Loimu on joutunut kamppailemaan kokoonpanonsa kanssa, ja nytkin Kuopio-hallin kentälle asteli joukkue, jossa oli viisi pelaajaa, joita Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen ei ollut osannut sinne odottaa.
- Vähän meni meillä etukäteen laaditut taktiikat roskakoriin, kun näimme vastustajan kokoonpanon, sanoi Tolvanen.
- Tärkeää oli nyt meidän oma valmistautuminen. Peli olikin meiltä hyvää tekemistä toisen erän alun nukahtamista lukuun ottamatta.
Vierasjoukkue karkasikin toisen erän aluksi reiluun johtoon, mutta Tolvasen ottama aikalisä palautti voimasuhteet ennalleen.
Loimu oli saapunut Kuopioon samana päivänä, ja valmentaja Per-Erik Dalqvist arvioi sen vaikuttaneen ensimmäisen erän peliin.
- Vastaanottomme oli vaikeuksissa nimenomaan ensimmäisessä erässä. Meillä oli pelissä omat mahdollisuutemme, mutta emme käyttäneet niitä, arvioi Dalqvist.
- Meillä on ollut paljon vaikeuksia, mutta uskon, että kun uudet pelaajat pääsevät peliin mukaan, on pelimme koko ajan menossa parempaan suuntaan.
 
Timo Tolvanen laittoi kentälle seitsikon, jossa passarina pelasi Petteri Penttinen, yleispelaajina Antti Siltala ja Markus Cielavs, keskipelaajina Tommi Siirilä ja Severi Savonsalmi, hakkurina Olli Saarenmaa ja liberona Niklas Breilin. Siirilä antoi toisessa erässä tilaa Arttu Reijoselle – Siirilän nilkka pyörähti hieman, mutta ilmeisesti ei aiheuttanut mitään vakavampaa vammaa.
 
Savo Volleyn keskiosasto oli jälleen vahvassa vedossa. Savonsalmi keräsi tehot 11/+10 ja Siirilä vajaaseen kahteen erään tehot 7/+5.
Antti Siltala kantoi päävastuun hyökkäämisestä, ja teki sen huimalla 76 prosentin teholla. Siltalan tehot olivat päivän korkeimmat (18/+15).
 
Vierasjoukkue peluutti liki koko rosteriaan. Vahvimmin esiintyi joukkueessa ensimmäisen pelin pelannut yleispelaaja Ignacio Luengas, jonka teholukemat olivat 9/+7.
- Minun täytyy vielä päästä enemmän pelaamaan joukkueen kanssa, jotta yhteispeli alkaa sujua. Tiesin, että meillä oli vastassa kova joukkue. Omassa pelissäni oli paljon hyvää, mutta heikkojakin hetkiä sattui, arvioi Luengas.
 
Mestaruusliigan pisteet:
3: Antti Siltala
2:  Petteri Penttinen
1: Kiril Borichev
 
PROLibero: Niklas Breilin
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa/ladattavissa täältä
 
 
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen