Savo Volleyn taustalle perustetun osakeyhtiön osakkaiksi on lähdössä merkittäviä lentopallo- ja yritysmaailman vaikuttajia. Suunnattu osakeanti on käynnissä ja yhtiö tiedottaa suunnitelmistaan tarkemmin lähiviikkoina.

- Osakeyhtiö perustettiin savolaisen huippulentopallon turvaamiseen ja kehittämiseen Savossa pitkällä aikavälillä. Tarkoitus on vahvistaa lajin ja talouden osaamista seuran taustalla, Savo Volleyn toimitusjohtaja Timo Perälä kertoo.
Savo Volleyn hallituksen puheenjohtaja Tatu Säisä on tyytyväinen uuden osakeyhtiön alkumetreihin.

- Olemme hyvin tyytyväisiä osakkeenomistajiksi lähteneistä sijoittajista. On tärkeää että osakkeenomistajina on omia pelaajia ja monivuotisia kumppaneitamme. sanoo Säisä. Viime kausi Mestaruusliigassa jäi koronaviruksen takia kesken juuri ennen pudotuspelejä. Savo Volley oli tuolloin sarjatilanteessa käytännössä kakkossijalla. Kausi jäi kesken seuran kannalta juuri pahimmassa vaiheessa.

- Kuten me kaikki tiedämme, urheiluseurojen tuloista iso osa tulee lipunmyynnistä, fanimyynnistä ja kahviomyynnistä, muistuttaa Säisä.

- Jatkopelit oli tarkoitus pelata pääosin Kuopiossa, ja muutama ottelu Siilinjärvellä ja Leppävirralla. Kun kausi oli päättynyt ennenaikaisesti, ryhdyttiin Savo Volleyssä hyvin pian pohtimaan osakeyhtiön perustamista toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi.

- Olemme tehneet niin loistavaa työtä suomalaisen ja ennen kaikkea savolaisen lentopallon eteen, ettemme edes halunneet ajatella vaihtoehtoa seuran alasajosta, vaikka taloustilanne ei missään tapauksessa ollut helppo, painottaa toimitusjohtaja Timo Perälä.

Savo Volley osoitti kahdella ensimmäisellä kaudellaan olevansa mestarisuosikki kotimaisessa lentopalloilussa. Lisäksi uusi konsepti otettiin ilolla vastaan – Savo Volley oli katsojakeskiarvojen kärkipäässä, ja Mestaruusliiga palkitsi seuran Vuoden lentopalloilmio –palkinnolla seuran ensimmäisellä kaudella.

- Osoitimme kaikille että ilman varsinaista kotisalia pelaava seura voi onnistua rakentamaan fanikulttuuria ja menestymään pelikentillä. Nyt voimme toiveikkain mielin jatkaa trendikästä ja iloista seurakulttuuriamme astetta tukevammalla pohjalla, sanoo Timo Perälä.  

Markkinointimalli uudistuu

Savo Volley on tullut valtakunnallisesti tunnetuksi muiden muassa pelaajasopimusvideoistaan ja kokonaisvaltaisesti tyylikkäästä viestinnästä. Savo Volleyn markkinoinnin taustalla on ollut Kuopion vahvimmat osaajat. Brändinrakennuksesta on vastannut markkinointipäällikkö Raine Siltala, yhdessä markkinointitoimisto Ahooy Creativen (ent. Oddy Inc.) ja video- sekä valokuvausyritys Alias Creativen kanssa.
Tulevaisuudessa markkinointi muuttuu ainakin vuoden ajaksi entisestä, kun Raine Siltala siirtyy osa-aikaiseksi työntekijäksi.

- Muutin Helsingistä Kuopioon varta vasten Savo Volleyn takia 2017 joulukuussa. Halusin yhdessä Savo Volleyn hallituksen, työntekijöiden ja taustavoimien kanssa tehdä Suomen parasta urheilumarkkinointia. Nöyränä, mutta ryhdikkäänä uskallan väittää, että olemme onnistuneet niin markkinoinnissa kuin tapahtumakentän uudistamisessa, mutta ennen kaikkea mahtavan Savo-perheen syntymisessä, toteaa Raine Siltala Tulevalla kaudella Raine Siltala vastaa edelleen markkinoinnista ja seuran brändistä, mutta tekee sitä osittain etänä Pirkanmaalta.

- Koronaepidemian vaikutuksista johtuen koko henkilökuntamme lomautettiin 1.4.2020 alkaen. Tiesin, että seuran pitää tulevallakin kaudella säästää monesta suunnasta, ja lähestyin hallitusta koskien vakituista työsuhdettani. Olemme luoneet hyvät pohjat ja oman tapamme viestiä sidosryhmille, pystymme säästämään palkkakuluissani ja silti olla viestinnällisesti korkealla tasolla, kertoo Siltala Seuran hallitus hyväksyi Siltalan ehdotuksen jättäytyä pois vakituisesta työpaikastaan. Seura rakentaa tulevan kauden viestintää eri tavalla kuin aiemmin, mutta omalla tyylillään jatkossakin Siltalan johdolla.

- Muutan Pirkanmaalle ja aloitan asiakkuuspäällikkönä Savo Volleyn pääkumppanin Ahooy Creativen leivissä Tampereen toimipisteessä. Osa uutta vakituista työtäni on kuitenkin vastata jatkossakin osa-aikaisesti Savo Volleyn markkinoinnin kokonaisuudesta. Seuralla on lentopallon ehkä monitaitoisin tiedottaja Tapio Hartikainen, ja seura palkkaa osa-aikaisen seuratyöntekijän markkinoinnin ja tapahtumien tueksi yhdessä Tapsan kanssa, joten seura on hyvissä käsissä, vaikken olekaan pääkallopaikalla täysipäiväisesti, jatkaa Siltala

Ahoyy Creative (ent. Oddy Inc.) tiimeineen on markkinoinnin monialainen toimija. Yrityksen perustaja ja yrittäjä Tatu Ahonen uskoo, että yhteistyö Savo Volleyn kanssa jatkuu entiseen malliin.
- Yhteistyön myötä Rainen osaaminen, luodut toimintamallit ja seuran tuntemus ovat jatkossakin Savo Volleyn tukena. Myös seuran ja yrityksemme yhteistyö voi syventyä, sanoo Ahonen.

- Rainen Tampereelle muutto ja asiakkuuspäällikön tehtävät yrityksessämme avaavat meille yhä paremmat edellytykset ottaa vahvempi jalansija myös Pirkanmaan alueella. Raine on meille kahden vuoden yhteistyön kokemuksella paras mahdollinen valinta Tampereen toimipisteen asiakkuuspäälliköksi. Hän osoitti lyhyessä ajassa Kuopiossa verkostoitumistaitonsa, innovointiosaamista unohtamatta. Olen hyvin ylpeä, että yhteistyömme jatkuu entistä vahvemmin tulevaisuudessa, kertoo Ahonen Savo Volley ja Ahooy Creative jatkavat pääyhteistyökumppanuutta tulevallakin kaudella, joten seuran ja yhteistyöyritysten brändit voivat jatkossakin näyttäytyä yhdessä tyylikkäänä ja käyttää lentopalloa yhtenä oivallisena välineenä mm. myynninedistämisessä ja imagomarkkinoinnissa.

Raine Siltala lähtee Tampereelle iloisena ja tyytyväisenä, ja toivoo, että savolaiseen lentopallomaailmaan luotu uusi kulttuuri jatkuisi edelleen.

- Olen aina sanonut että yksikään ihminen ei ole seuraa suurempi. Meillä on valtavan hienot yhteistyökumppanit ja talkoolaiset. Toivon että jatkossakin kaikki talkooporukan henkilöt jatkaisivat tärkeää työtään seuran taustalla. Itse olen eniten onnellinen siitä että olemme rakentaneet seurakulttuurin, jossa toimitusjohtaja on samanarvoinen kuin pyyteetön talkoohenkilö ja sama toisinpäin. Toivon sydämestäni että tämä kulttuuri tulee säilymään nyt ja aina, sanoo Siltala. Kesken jäänyt kausi päättyi ilman juhlallisuuksia, mutta Siltala katsoo luottavaisena tulevaisuuteen.

- Meiltä jäivät Savo-perheen, kumppaneiden ja joukkueen päätösjuhlat väliin tällä kaudella. Tehdään yhdessä kaikkemme, että juhlimme mahdollisimman pian Suomen Mestaruutta. Ennen sitä kuitenkin toivotamme kaikille positiivista energiaa ja positiivisia ajatuksia vallitsevaan poikkeustilanteeseen, päättää Siltala. Lisätietoja:

Timo Perälä
Toimitusjohtaja, Savo Volley
timo.perala@savovolley.fi
0400 418393
 
Raine Siltala
Markkinointi ja elämykset
Savo Volley
raine.siltala@savovolley.fi
044 2417976
 

Jaa uutinen