Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 16.01.2019, 23.04

Savo Volleyn tie Challenge cupissa loppui tylysti slovenialaisen Calcit Volleyn vieraana.

Ensimmäisen erän menetys katkaisi savolaisten selkärangan.

Savo Volley sinnitteli ensimmäisen erän mainiosti pelissä mukana, mutta kun se kääntyi niukasti kotijoukkueelle, naksahti savolaisten selkäranka niin, että kaksi seuraavaa erää menivät näytöstyyliin slovenialaisille.
Ottelun loppulukemat kirjattiin 3-0 (25-23, 25-15, 25-17), ja kun ensimmäinen ottelu Suomessa oli päättynyt Savo Volleylle 3-2, Calcit Volley meni jatkoon pistein 4-2.

– Ensimmäisessä erässä meillä oli tilaisuutemme, ja voitto siinä olisi ollut tärkeä, tunnusti Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
Tuovinen laittoi aloituskokoonpanoon yleispelaajiksi Jere Heiskasen ja Antti Siltalan, hakkuriksi Lelu Ojansivun, passariksi Fedor Ivanovin ja keskipelaajiksi Aleksi Kaatrasalon ja Jukka Lehtosen. Liberona pelasi luonnollisesti Taichi Kawaguchi.
Kun kotijoukkue karkasi toisen erän aluksi jo viiden pisteen johtoon, vaihtoi Tuovinen passariksi Petteri Penttisen. Hetkeä myöhemmin Ojansivu antoi hakkurin tontilla tilaa Eetu Häyriselle.
Erän loppupuolella Miro Määttänen tuli Antti Siltalan tilalle yleispelaajaksi.
– Saimme vaihdoilla kentälle kuusikon, jolla oli mukava taisteluilme, analysoi Tuovinen.
Ilme ei kuitenkaan riittänyt kuin pieneen kiriin.

Toisen erän jälkeen torjunnat olivat kotijoukkueelle murskaavasti 8-1, eikä kolmas erä paljon lukemia parantanut – koko ottelussa Savo Volley otti kolme torjuntaa, vastustaja neljätoista.
– Torjuntamäärien ero kertoo vastustajan hyvyydestä, tunnusti Tuovinen.
– Me emme saaneet peliämme rullaamaan samalla tavalla kuin ensimmäisessä pelissä. Puolustimme palloja hyvin peliin, mutta niistä teimme pisteitä vain 20 prosentista, kun vastustajalla vastaava lukema on 54, murehti Tuovinen.

Valmentaja antoi kehuja joukkueensa hihaosaston Jere Heiskaselle ja Taichi Kawaguchille.
– Jere hoiti hänelle annetun tehtävän mainiosti.
Savo Volleyn paras pistemies oli vain yhden erän pelannut Lelu Ojansivu, joka keräsi tehot 8/+2w. Eetu Häyrinen ja Antti Siltala tekivät molemmat sseitemän pisttettä, mutta jäivät kumpikin tehoissa miinukselle (-1 ja -3).
Jere Heiskanen kantoi päävastuun vastaanotosta, ja teki sen hienosti 64 prosentin tarkkuudella.