Savo Volley jatkoi Finnish Teknikum Cupin finaalissa Tiikereitä vastaan siitä, mihin se jäi välierässä VaLePaa vastaan. Kokkolan Tiikerit joutui tunnustamaan olleensa täysin vastaantulija, kun Savo Volley rynni laajalla rintamalla kohti voittoa.
Jokainen erä oli suurin piirtein puoleen väliin asti tasainen, mutta erien loput savolaiset veivät suvereenisti. Loppulukemat kirjattiin 3-0 (25-18, 25-18, 25-19).
Kultamitali oli Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvaselle ensimmäinen valmentajana; pelaajana hänellä niitä on kuusi.
  • Tämä on minulle aika tärkeä juttu. En tiedä, pitikö tämän viikon olla näin vaikea, mutta oli hienoa katsoa, miten koko joukkue taisteli yhteisen asian puolesta, puuskahti Tolvanen taiston tauottua.
  • Tämä menee oikeastaan seuran aikataulun mukaisesti. Lähdimme kehittämään joukkuetta koko ajan eteenpäin, ja tässä on siitä nyt palkinto!
 
Savo Volley pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla, mihin se päätyi välierässä. Hakkurina hääräsi Mikko Räsänen, yleispelaajina Andrus Raadik ja Michael Michelau, passarina Fedor Ivanov, keskipelaajina Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac ja liberona Sho.
Rintama oli laaja, sillä kaikki pisteiden teosta vastaavat pääsivät yli kahdeksan pisteen. Kolmeen erään se on paljon. Perjantaina ykköspisteentekijä oli Michelau, finaalissa eniten pisteitä keräsi Raadik. Mutta kuten sanottu, pisteitä syntyi laajalla rintamalla. Kunnia tästä kuuluu ennen kaikkea passari Fedor Ivanoville, joka onnistui eksyttämään Tiikereiden puolustuksen tehokkaasti.
  • Fede (Ivanov) pelasi mielestäni taktisesti parhaimmat pelinsä nyt finaaleissa, kehui Tolvanen.
  • Hän on pelaaja, joka pystyy tekemään muista pelaajista parempia.
  • Ja mikä tärkeintä, oli hienoa, kun hän tuli pelin jälkeen sanomaan minulle, että vitsi, miten olemme tehneet yhdessä hyvin töitä.
 
Kokkolan Tiikerit tunnetaan joukkueena, joka puolustaa todella tehokkaasti – niillä ansioilla se pitkälti selvitti tiensä Hurrikaani-välierästä finaaliin.
Tällä kertaa Tiikerit joutui kuitenkin todistamaan, että verkon toisella puolella oli silläkin osa-alueella parempi joukkue. Libero Sho osoitti olevansa pelipaikkansa aatelia Suomessa.
 
Vastustajan valmentaja Mikko Keskisipilä tunnusti reilusti vastustajan paremmuuden.
  • Savo Volley oli tänään paljon, paljon parempi. Kun häviämme syöttö/vastaanottopelin noin selvästi Savo Volleyn kaltaista joukkuetta vastaan, on meidän aseet pitkälti syöty, sanoi Keskisipilä.
  • Meille oli kuitenkin iso saavutus cupissa ensin Akaan voittaminen ja sen jälkeen Hurrikaanin voittaminen välierässä, löysi Keskisipilä positiivisiakin asioita.
 
Savo Volleyn kapteeni Antti Siltala tiivisti joukkueen menestyksen kehumalla Savo Volleytä kokonaisuutena, johon kuuluvat joukkue, staff, toimisto ja talkooporukka. Erikoiskehut sai kuitenkin joukkue.
  • Meillä on laaja materiaali ja tasavahva joukkue. Nytkin kun yksi hakkuri oli pois pelistä, löytyi heti kaksi ukkoa tilalle.
  • Ja kun meillä oli tällä viikolla tosi paljon hankaluuksia, antaa todella paljon uskoa, että pystyimme siitä vielä nousemaan.
 
 
 
 
Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:
https://www.savovolley.fi/kuvagalleria?cat=2990&t=2967
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen