Julkistaminen esitettiin 25.5. klo 17 Instagram-livelähertyksenä.
Voit katsoa videon täältä

Toisen polven lentopalloilija Aleksei Zhbankov on 17-vuotias, hän täyttää 18 tämän vuoden heinäkuussa. Hänen pelipaikkansa on keskitorjuja. Hänen pituutensa on 205 senttimetriä.
Viime kaudella Zhbankov pelasi Raision Loimussa 14 ottelua. Hän saalisti 16 torjuntapistettä, 13 ässäsyöttöä ja 56 hyökkäyspistettä.
- Valitsin Savo Volleyn, koska se on yksi Suomen parhaimpia seuroja, ja tavoitteet täällä ovat korkealla niin kuin minullakin, sanoo Raision Loimun kasvatti Zhbankov.
- Henkilökohtainen tavoitteeni tulevalle kaudelle on pelata niin hyvää peliä mihin suinkin pystyn ja samalla kehittyä lentopalloilijana mahdollisimman paljon.
 
Aleksei Zhbankovin isä Ruslan Zhbankov pelasi Suomessa sekä Raision Loimussa sekä East Volleyssä. Valmentajana hän saavutti muiden muassa Suomen mestaruuden Pielaveden Sammon luotsina keväällä 2009. Hän on viimeisin valmentaja, joka on valmentanut savolaisen seuran Suomen mestaruuteen.
 
 
Toinen nyt sopimuksen tehneistä pelaajista, Ilja Ivanov, on jo tuttu mies Savo Volleyssä. Viime kaudella Ivanov oli Savo Volleyn kokoonpanossa kahdessa ottelussa.
191-senttinen Ivanov on Zhbankovin tapaan 17-vuotias ja täyttää 18 vuotta heinäkuussa.
Viime kaudella Ivanov pelasi Savo Volley –keikkojen lisäksi Ykkössarjaa Pielaveden Sammon joukkueessa. Sampo on myös hänen kasvattajaseuransa.
Sammossa hänen peliroolinsa oli kaksijakoinen: pääasiallisesti hän oli passari, mutta saattoi tietyissä rotaatioissa pelata myös hakkurina.
Savo Volleyssä hänen roolinsa on ensisijaisesti passari.
- Olen pyörinyt Savo Volleyn mukana nyt pari vuotta, eikä ollut mitään vaikeuksia tulla mukaan joukkueeseen, missä kaikki asiat on hoidettu hyvin, sanoo Ivanov.
- Tavoite on aina voittaa kirkkain mitali, mutta itselleni on kaikkein tärkeintä kehittyä pelaajana.
Myös Ilja on toisen polven lentopalloilija – hänen isänsä Sergei Ivanov muistetaan suorastaan legendaarisena passarina niin Raision Loimussa kuin Pielaveden Sammossakin.
 
Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen toivottaa mielellään nuoren kaksikon tervetulleeksi savolaisjoukkueeseen.
- Kummallakin taitaa olla heikkoutena sukurasite, virnistää Tolvanen.
- Alekseilla on hyvät raamit ja lähtökohdat kehittymiselle. Hän pelasi viime vuonna Loimussa hyvän ensimmäisen liigakauden ja sai paljon arvokasta kokemusta. Nyt hän pääsee mukaan hyvään joukkueeseen taistelemaan pelipaikasta.
 
- Ilja puolestaan on meille tuttu viime kaudelta, mutta lähinnä hakkurin roolissa. Nyt on ajatus, että hän keskittyy passihommiin, sanoo Tolvanen.
- Ilja on erittäin monipuolinen pelaaja, jonka vahvuutena on myös hyvä syöttö.
- On hienoa saada Ilja mukaan joukkueeseen tekemään kovaa työtä!
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen