Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 15.01.2020, 21.43

VaLePa ja Savo Volley taistelivat tiukan viisieräisen

Suomen cupin finaalin kenraaliharjoituksessa nähtiin savolaisten niukka voitto.

Savo Volley ja VaLePa järjestivät melkoisen kenraaliharjoituksen tulevan viikonlopun Suomen cupin finaaliottelulle. Tampereella pelatussa ottelussa nähtiin välillä huippulentopalloa ja välillä käsittämätöntä sähellystä.
Viiden erän kamppailu päättyi lopulta savolaisten voittoon lukemin 2-3 (23-25, 25-12, 29-27, 18-25, 12-15).
Savo Volleyllä oli alla edellisen viikonlopun kaksi ottelua ja runsaasti bussissa istumista, ja se näkyi valmentaja Jukka Tuovisen mukaan pelin ailahtelevuutena.
– Onneksi meillä on kuitenkin miehiä laittaa kentälle, pohti Tuovinen.
– Haluan nostaa esille Jere Heiskasen ja Eetu Häyrisen, jotka tulivat kentälle kolmannessa erässä. Heidän myötä saimme kentälle lisää energiaa, ja vaikka hävisimme kolmannen erän, tulimme hyvällä energialla neljänteen ja viidenteen erään.
– Oli hyvä, että tästä ei tullut pelkkä elämysmatka.
Joukkueet kohtaavat siis uudestaan samassa paikassa tulevana sunnuntaina Suomen cupin finaalissa.
– Oli hyvä, että pääsimme ottamaan tuntumaa tästä hallista etukäteen, sanoi Savo Volleyn passari Fedor Ivanov.
VaLePa on pelannut hallissa aiemmin europelejä, mutta Savo Volleylle halli on uusi kokemus.
Savo Volleyn hahmo oli Miro Määttänen. Lopputuloksen kannalta tärkeän neljännen erän aluksi yleispelaaja järjesti melkoisen syöttönäytöksen. Kaksi suoraa pistettä syötöllä, yksi kuutospaikan hyökkäys ja lukuisa joukko vaikeita syöttöjä veivät vieraat hetkessä jo 1-8 –johtoon. VaLePa ei tyrmäysalusta toipunut, ja savo Volleyn hyvä vire kantoi lopulta viidennenkin erän voittoon.
Edellisessä ottelussa loistanut Lelu Ojansivu ei nyt ollut aivan samalla tasolla.
Kotijoukkueen valmentaja Janne Kangaskokko murehti myös joukkueensa ailahtelevaa peliä.
– Meillä oli muutamia pieniä juttuja, jotka jäivät kaivelemaan. Tiettyjä taktisia asioita ei toteutettu kuten oli sovittu.