Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 09.12.2018, 20.09

VaLePa kaatui huikeassa jännitysnäytelmässä viidennen erän jatkopalloilla

Savo Volley siirtyi Mestaruusliigan sarjataulukon piikkipaikalle, kun se voitti edellisen kärkijoukkueen VaLePan vieraskentällä lukemin 2-3 (19-25, 25-16, 26-24, 15-25, 18-20).

Savo Volley vei viisieräisen jännitysnäytelmän lähes tuhannen katsojan edessä Sastamalassa.
Jännitysnäytelmä ratkesi vasta viidennen erän jatkopalloilla, kun Savo Volley onnistui katkaisemaan pelin toisella ottelupallollaan.
Kotijoukkueellekin tarjottiin ottelupallo kahteen kertaan, mutta ensimmäisen pelasti savolaisille Eetu Häyrinen nelospaikan lyönnillään ja toisen viimeisessä erässä hurjasti raatanut Andrus Raadik, joka upotti pallon nelospaikalta kolmen miehen torjunnan ja verkon väliin.

Savo Volley katkaisi ottelun toisesta ottelupallostaan, ja erän luonteeseen sopivasti ratkaisevan pisteen survoi Raadik nelospaikalta. Ottelupalloon johtaneen pisteen taituroi hakkuri Häyrinen ässäsyötöllä.

– Olen ylpeä joukkueesta. Kävimme eilen palaveria Akaa-pelin jälkeen, ja tänään saatiin ladattua joukkue erittäin hyvin peliin. Nyt pelaamisemme oli sen näköistä mitä sen pitää olla, sanoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Joukkueesta ei nyt löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä, ja hienoa, että saimme vaihtopenkiltä apuja peliin. Kaikilla pelaajilla oli erittäin tärkeä merkitys tässä voitossa.

Tuovinen vaihtoi pelin aikana yleispelaajia niin, että Andrus Raadik pelasi koko pelin, mutta toisella yp-paikalla aloittanut Antti Siltala antoi ensin neljännen erän aluksi tilaa Miro Määttäselle, joka puolestaan sai väistyä Jere Heiskasen tieltä.
Heiskanen otettiin kentälle parantamaan vastaanottoa, mutta nuori yleispelaaja näytti, että myös hyökkäys kulkee tarvittaessa.

Passari Fedor Ivanov oli jälleen joukkueensa aatelia, samoin libero Taichi Kawaguchi.
Keskipelaajat Aleksi Kaatrasalo ja Jukka Lehtonen tekivät molemmat yksitoista pistettä ja ottivat yhteensä viisi torjuntaa.
Suurimmat pisteet takoi Raadik, joka metsästi 26 pistettä joista peräti 24 hyökkäyksillä. Kunnioitettava määrä, kun otetaan huomioon, että hän kantoi myös suuren vastuun vastaanotossa.