Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 06.02.2019, 20.50

VaLePa oli vahvempi erien lopussa

Mestaruusliigan kärkiotteluksikin mainostettu Savo Volleyn ja VaLePan välillä ei pettänyt siinä mielessä odotuksia, että ajoittain kentällä nähtiin upeaa lentopalloa.
VaLePa oli vahvempi erien lopussa

Savo Volley hallitsi kahta ensimmäistä erää reilusti yli puolen välin, mutta vierailija VaLePa käänsi molemmat erät lopulta itselleen, ja kolmas erä oli jo hieman selvemmin vieraiden.
Kolme sarjapistettä menivät vieraille lukemin 0-3 (22-25, 21-25, 21-25).

Ottelun ratkaisupelaaja oli vieraiden kokenut passari Mikko Esko, joka pyöritti VaLePan peliä niin, etteivät kotijoukkueen torjunta ja puolustus ehtineet mukaan oikeastaan missään vaiheessa. Savo Volleylle kirjattiin koko otteluun vain yksi tappotorjunta.
– Tiedettiin kyllä mistä Esko peliä pyörittää, mutta aika hyvin hän sai järjestettyä yksi vastaan yksi –tilanteita, tunnusti Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Veimme kahta erää 16 pisteeseen saakka, ja sen jälkeen kaksi kertaa erä ratkesi samaan rotaatioon.
Vastustajan valmentaja Radovan Gacic oli luonnollisesti tyytyväinen ottelun tulokseen.
– Pelasimme kuten olimme aiemmin sopineet. Meidän syöttömme oli tarkka ja hyvä, sanoi Gacic.
 
VaLePa oli matkassa hieman vajavaisella kokoonpanolla, sillä normaalista kuusikosta eivät olleet Kuopiossa mukana Olli Kunnari eikä Urpo Sivula.
Yleispelaajan tontilla pelasi Ilari Toimela, jota kotijoukkue yritti pehmittää syötöillään. Se ei onnistunut, sillä yleispelaaja nosti syötöt tyydyttävästi 55 prosentin tarkkuudella.
Ottelun sankari Mikko Esko sanoi ottelussa olleen latausta.
– Ihan mukava haaste oli tulla Kuopioon kokeilemaan, kuinka pärjäämme Savolle. Ihan hyvin pärjättiin. Pelasimme yhtenäisemmin, ja se oli ottelun ratkaisu.
Savo Volleyn kapteeni Antti Siltala oli sitä mieltä, että ottelun ratkaisu löytyi Savon vastaanotosta ja hyökkäyspelistä.
– Pari erän alkua pelasimme ihan mukavasti, mutta sitten vastaanotto alkoi sakata, samoin syöttö. Tässä hallissa ei pitäisi olla vaikeaa syöttää, pohti Siltala.
Tilastot antavat tukea Siltalan arviolle, sillä Savo Volley lahjoitti vieraille 16 pistettä syöttövirheillä.
 
Savo Volley aloitti kokoonpanolla, missä yleispelaajina olivat Andrus Raadik ja Antti Siltala, keskipelaajina Aleksi Kaatrasalo ja Eetu Häyrinen, hakkurina Lelu Ojansivu ja passarina Fedor Ivanov, liberona Taichi Kawaguchi.
Kokoonpano säilyi lähes samana koko ottelun ajan, ainoastaan Jere Heiskanen kävi muutaman kerran tuuraamassa Siltalaa vastaanotossa, ja Petteri Penttinen puolestaan kävi pari kertaa syöttöruudussa.

Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421