Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen kiteytti lyhyehkön valmistautumisajan ensi viikolla alkavaan Mestaruusliigaan sanomalla, että Savo Volley on valmis aloittamaan, mutta joukkue ei kuitenkaan vielä ole valmis.
Tällä hän tarkoitti sitä, että vaikka joukkue on päässyt harjoittelemaan koko miehistöllään varsin vähän aikaa, ovat käydyt kaksi harjoitusottelua tuoneet sen verran arvokasta tietoa joukkueesta, että liiga voi hyvin alkaa savolaisten puolesta.
Toisessa ja samalla viimeisessä harjoitusottelussa Savo Volley otti tutussa Pielaveden hallissa 3-1 (22-25, 25-16, 25-11, 25-19) –voiton Kokkolan Tiikereistä.
Ottelun hahmoksi nousi tällä kertaa nuori hakkuri Veikka Lindqvist, joka pelasi koko ottelun. Hän keräsi kentän korkeimmat pisteet (18/+12), joista komeasti kuusi tuli torjunnoilla.
- Hyvä on kaveri ikäisekseen, kehui Tolvanen hakkuriaan.
- Vielä tulee välillä helppoja virheitä, mutta kokonaisuutena ihan hyvä esitys.
- Tänään olivat kaikki meidän laiturimme hyviä. Hyökkäysvirheitä tuli neljään erään vain seitsemän kappaletta, mikä on erittäin hyvä.
Hyvistä laitahyökkääjistä parhaimpiin kuului myös Andrus Raadik (16/+12), joka hyökkäysten lisäksi uurasti mainiosti vastaanotossa.
Libero Sho alkaa pikku hiljaa kotiutua, syöttöjen kohteena ollut japanilainen suoriutui urakastaan 55 prosentin tarkkuudella, eli hyvin.
 
Passarit pelasivat ottelun puoliksi – Fedor Ivanov aloitti ja Ilja Ivanov lopetti. Kumpikin alkaa vähitellen löytää keskihyökkääjät, mikä oli edellisessä harjoitusottelussa Joensuussa vielä hieman hakusessa.
 
Vastustaja Tiikerit pelasi nyt kolmannen harjoitusottelun neljään päivään, ja se näkyi joukkueen otteissa.
Valmentaja Mikko Keskisipilä ei kuitenkaan vedonnut ottelumäärään todetessaan vastustajan paremmuuden.
- Savo Volley pelasi erittäin hyvin. Varsinkin syöttöihin me emme päässeet käsiksi, pohti Keskisipilä.
- Kun tulee tuollaisia syöttöjä, ja matalassa salissa ei juuri pysty pelaamaan ylöspäin, on jälki rumaa.
- En missään nimessä laita tätä vastaanoton piikkiin, syötöt olivat tänään kovia, tunnusti Keskisipilä.
 
Ottelu oli kummankin viimeinen harjoitus ennen ensi viikolla alkavaa Mestaruusliigaa. Myös Tiikerit on valmis aloittamaan.
Tiikerit kohtaa jo keskiviikkona VaLePan vieraskentällä; Savo Volley puolestaan aloittaa kauden torstaina Siilinjärvellä Akaa-Volleytä vastaan.
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421
 
 

Jaa uutinen