Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 30.11.2019, 19.13

Veturitalleilta irtosi kotijoukkueelle pettymys

Vuoristoratamainen ottelu venyi viidenteen erään, vaikka kotijoukkueella oli mahdollisuus katkaista ottelu neljännessä erässä.

Savo Volley ja Akaa-Volley esittivät melkoista vuoristorataa Pieksämäen Veturitallille saapuneille yli 800 katsojalle Mestaruusliigan runkosarjan ottelussa.
Savo Volleyllä oli kaksi ottelupalloakin neljännessä erässä, mutta vieraat selvittivät ne, ja kirivät lopulta viidennenkin erän voittoon. Tulokseksi kirjattiin aikakirjoihin 2-3 (20-25, 25-21, 25-13, 27-29, 13-15).
– Ylös ja alas mentiin. Välillä me pelasimme oikeasti huonoa lentopalloa, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.
– Meillä on ollut aiemmissakin otteluissa vaikeuksia johtoasemassa pelaamisessa, ja se näkyi taas.
Savo Volley johti neljättä erää liki koko sen keston ajan. Parhaimmillaan lukemat olivat kotijoukkueelle jo 16-11, ja ottelupalloon se pääsi siis tilanteessa 24-22.
Viidettä erää puolestaan vieraat johtivat jo 1-5, mutta kotijoukkue kiri lähes tasoihin. Voittoon asti kiri ei kuitenkaan yltänyt.
Vieraiden valmentaja Oliver Lüütsepp allekirjoitti myös ottelun vuoristoratamaisuuden.
– Peli ei ollut meillä välillä lainkaan kontrollissa. Osoitimme kuitenkin, että pystymme pelaamaan sarjan huippujoukkueita vastaan hyvin, pohti Lüütsepp.
Kotijoukkueen pistehirmu oli kapteeni Antti Siltala, jolla oli hyvä päivä. Yleispelaaja sai hurjat 41 passia, jotka hän tappoi 63 prosentin tarkkuudella. Hän keräsi pisteet 30/+20.
Vieraiden paras pistemies oli totutusti hakkuri Urpo Sivula (25/+12).