Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 09.10.2021, 18.01

Virheistä huolimatta Savo Volley otti täydet pisteet TUTO Volleyltä

Libero Sho näytti turkulaisille, millaista on loistava liberopeli.

Savo Volley vei TUTO Volleyltä kolme sarjapistettä kotijoukkueen historian ensimmäisessä kotiottelussa.
Virheiden sävyttämässä ottelussa loppupisteet kirjattiin vieraille lukemin 1-3 (23-25, 15-25, 25-21, 18-25).
Ainoa, joka ei juuri virheitä Savo Volleystä tehnyt, oli libero Sho, joka on mainiosti sopeutunut suomalaiseen pelimaisemaan. Vastaanotto häneltä hoitui huikealla 82 prosentin tarkkuudella, ja lisäksi hän haki uskomattoman vikkelillä jaloilla lukuisia puolustuspalloja pelikavereilleen pelattavaksi.
– Kyllä tuollainen pelaaminen antaa meille paljon mahdollisuuksia, kehui valmentaja Timo Tolvanen liberoaan.
– Ihan hyvästä pojasta puhutaan.
Tolvanen kehui – syystäkin – pelin olosuhteita.
– Ihan mukava tulla pelaamaan tällaiseen uuteen halliin, ja kateellisena tällaista saa katsella.
– Pelistä on sanottava, että on ihan hyvä, että tuollaisella virhemäärällä pystyimme kairaamaan pisteet kotiin. Kolmannessa erässä vastustaja teki paljon virheitä, mutta me onnistuimme tekemään niitä vielä enemmän, huokaili Tolvanen.

Vastustajan valmentaja Ruzlan Zhbankov oli suojatteihinsa tyytyväinen.
– Toista erää lukuun ottamatta pelasimme ihan hyvin. Pienet asiat ovat tärkeitä, ja niissä emme tänään onnistuneet.
Zhbankovin tunteet lienevät olleet ristiriitaiset, kun hän katseli poikansa Aleksei Zhbankovin mainioita esityksiä vierasjoukkueen paidassa.

Savo Volley pelasi liki koko ottelun samalla kokoonpanolla, jossa oli tällä kertaa annettu tilaa nuoruudelle.
Hakkurina debytoi aloituskokoonpanossa Veikka Lindqvist ja keskitorjujana puolestaan pelasi koko ottelun Miki Jauhiainen.
Lindqvist arasteli aluksi, mutta pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan. Hän keräsi vieraiden kolmanneksi korkeimmat pisteet (13/+3). Selvää on, että nuori mies kaipaa vielä totuttelua aikuisten maailmaan.
Yleispelaajina esiintyivät Mikko Räsänen ja Antti Siltala. Heidän esityksensä olivat peilikuvia toisistaan: Räsänen hyytyi hieman loppua kohden, mutta konkari Siltala paransi loppua kohden selkeästi. Räsäsen esitystä heikensivät loppua kohden lisääntyneet virheet.
Passari Fedor Ivanov oli omalla tasollaan – erityisenä plussana tärkeisiin kohtiin tulleet tappotorjunnat.
Toinen passari Ilja Ivanov kävi kentällä muutaman pallon ajan, mutta ennätti käytännössä ratkaisemaan tiukan ensimmäisen erän. Hän tuli eräpallotilanteessa syöttämään. Kelvollisen syötön jälkeen hän puolusti vaikean pallon peliin, ja jatkossa vielä passasi erän viimeisen hyökkäyksen. Ihan kelvollinen vaihto valmentaja Tolvaselta.
Nuoremman Ivanovin temppu oli tärkeä, sillä ottelu olisi saattanut saada toisenlaisen luonteen, jos ensimmäinen erä olisi kääntynyt kotijoukkueelle.

Vastustajan paras pistemies oli hakkuri Einari Koivisto (18/+5).
Etukäteen vahvimmaksi lenkiksi Savo Volleyn papereissa kaavailtu konkari Ossi Rumpunen ei päässyt vireeseen lainkaan, ja hän joutui tyytymään vahvasti pakkasella olevaan pistesaldoon (5/-5).

Savo Volley siirtyi ottelun jälkeen suoraan kohti Loimaata, missä se kohtaa sunnuntaina Hurrikaani Loimaan.

Kuvia ottelusta on katsottavissa ja ladattavissa täältä.