Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 17.04.2022, 20.03

Wanhan hywän ajan tunnelmaa

1752 katsojaa näki Savo Volleyn ajoittaista ylivoimaa neljännessä finaalissa.

Mestaruusliigan finaalisarja jatkui Kuopio-hallin keskelle kasatulla parketilla. Katsomokapasiteettia riitti, ja se myös käytettiin hyvin hyödyksi: paikalle oli saapunut 1752 katsojaa, ja tunnelma oli sen mukainen.
Kun vielä kotijoukkue oli ajoittain suorastaan ylivoimainen, riitti mökissä meteliä. Kahden erän Savo Volley -hallinnan jälkeen ottelu tasoittui, mutta kotijoukkue vei kuitenkin ottelun ja tasoitti finaalivoitot 2-2:een. Sunnuntain ottelulukemat kirjattiin 3-1 (25-16, 25-15, 22-25, 25-20).

– Olihan finaalisarjan arvoinen tapahtuma, päivitteli Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– On tätä monta vuotta odotettukin.
– Siinä oli tietysti oma vaaransa, että pelaajilla lataus meni jopa yli, mutta onneksi meillä oli noita kokeneita kavereita, jotka pystyivät käsittelemään asian.
Kokeneilla kavereilla Tolvanen viittasi Lelu Ojansivuun ja Antti Siltalaan, jotka olivat jälleen aloituksessa kentällä ja olivat suuressa roolissa niin pisteiden teossa kuin joukkuekavereiden tsemppaamisessakin.
Konkarit onnistuivatkin tsemppaamisessa mainiosti, sillä joukkueesta ei nyt löytynyt heikkoa lenkkiä. Kun neljään erään kaikki muut paitsi passari ja libero pääsevät pisteissä toiselle kymmenelle, voidaan sanoa onnistuneiden rintaman olleen laaja.
Keskipelaajat Jakub Kovac ja Miki Jauhiainen olivat tehokkaita. Jauhiainen ei tehnyt ottelussa ensimmäistäkään virhettä, ja hyökkäystehoksi merkittiin huimat 88 prosenttia.
Komeimmat pisteet kotijoukkueesta keräsi jälleen Andrus Raadik (19/+9).

Vastustajan valmentaja Janne Kangaskokko myönsi, ettei joukkue ollut valmis, kun peli vihellettiin alkaneeksi.
– Emme olleet valmiita henkisesti eikä fyysisesti, totesi Kangaskokko.
– Jiri Hännisen kautta homma lähti kulkemaan kolmannessa erässä, mutta hän olisi kaivannut tulitukea muilta.
Hänninen olikin joukkueensa ehdoton kärki. Kun muut jäivät tehoissa joko miinukselle tai niukasti plussalle, paukutteli yleispelaaja tauluun tehot 18/+9.

Passari Mikko Esko palkittiin joukkueensa parhaana, mutta luonnollisesti hänkään ei ollut tyytyväinen.
– Kolmannessa erässä saatiin hieman tunnetta peliin, ja neljännessäkin erässä meillä oli momentumimme, mutta emme saaneet niitä hyödynnetyksi.
– Savo ansaitsi voiton.
Juuri Eskon syöttövuorolla VaLePa sai erän kolmannen erän puolivälin tienoilla viiden pisteen putken, mikä osaltaan auttoi vieraat erävoittoon.

Neljäs erä kulki varsin tasaisissa merkeissä. Erän ja ottelun ratkaisijaksi löytyi Jakub Kovac, joka hyökkäsi ensin kaksi pistettä ja niillä saavutetun eräpallotilanteen hän käänsi voitoksi torjunnalla.

Ottelusarja jatkuu heti maanantaina jälleen Kuopio-hallissa.
Sunnuntain tulos tiesi sitä, että varmuudella pelataan vielä ainakin kerran Sastamalassa torstaina.