Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 04.02.2023, 17.44

Cupin finaalipaikka karkasi virheisiin

VaLePa oli parempi Tampereen välierässä.
Cupin finaalipaikka karkasi virheisiin

Ennakkoasetelmien mukaan VaLePan piti marssia vaivattomasti Suomen cupin finaaliin Savo Volleyn kustannuksella. Finaalipaikka toki pirkanmaalaisille heltisikin, mutta ei Savo Volleykaan ollut täysin vailla mahdollisuuksia. Savolaisvirheiden sävyttämä ottelu päättyi VaLePan 3-1 (25-20, 23-25, 25-18, 25-19) -voittoon. Finaalissa VaLepa kohtaa Akaa-Volleyn, joka voitti toisessa välierässä samoin 3-1 -numeroin Hurrikaani Loimaan.

– Paljon oli meille tarjolla. Virheet merkitsivät tänään paljon – syöttö ja vastanotto eivät tänään toimineet, pohti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Yrittämisen puutteesta ei joukkuetta voi syyttää. Ylpeä olen joukkueesta, joka kaikista viime aikojen haasteista huolimatta lähti silmät kiiluen taisteluun mukaan.

VaLePan valmentaja oli luonnollisesti tyytyväinen finaalipaikkaan.

– Omalla syötöllä saimme ahdistettua vastustajaa koko pelin ajan, ja oma vastaanotto pysyi kuosissa, tuumi Janne Kangaskokko.

Savo Volleylle virheitä kertyi tasaisesti kaikilla pelin osa-alueilla. Varsinkin murheellisessa kolmannessa erässä vastustaja sai 25 pisteestään peräti 14 savolaisten virheillä. Se oli harmi, sillä toisessa erässä Savo Volley oli saanut henkeä päälle, eikä tuossa vaiheessa ottelun voittaja ollut vielä lainkaan selvillä.

Syöttövirheitä savolaisille koko otteluun kertyi 19 kappaletta, vastaanottovirheitä seitsemän ja suoria hyökkäysvirheitä kolmetoista.

Savo Volley pelasi liki koko ottelun kokoonpanolla, jossa yleispelaajia olivat Michael Michelau ja Andrus Raadik, hakkurina Veikka Lindqvist, passarina Kevin Rodriguez, keskipelaajina Jakub Kovac ja Ruzlan Zhbankov ja liberona Keisuke Matsuo.

Parhaimmat pisteet keräsi hakkuri Lindqvist (20/+7). Michelau säesti hyvin (18/+7); Raadik teki kymmenen pistettä mutta jäi plus/miinustilastossa nollille.

VaLePan normaali ykkösnyrkki Urpo Sivula (12/+3) oli nyt hieman varjojen mailla – hän teki muutaman hyökkäysvirheen, ja muutaman kerran savolaisten torjunta otti hänestä niskalenkin.

Passari Mikko Esko sai hyvän vastaanoton myötä pyörittää peliä suunnitelmiensa mukaan, ja hyvin usein nuo suunnitelmat sisälsivät nopean ykköstemmon hyökkäyksen. Severi Savonsalmi (7/+4) ja varsinkin Jacob Ekman (13/+10) kiittivät tarjoilusta ja olivat kentän parhaimpia.

Savo Volleyllä alkaa pitkästä aikaa pieni harjoittelutauko, sillä seuraava ottelu on vasta viikon päästä lauantaina, kun Siilinjärvelle vastustajaksi saapuu Akaa-Volley.

– Asiat ovat koko ajan menossa parempaan suuntaan, ja emme varmasti keväällä ole ainakaan se helpoin vastustaja, loi valmentaja Tolvanen uskoa tulevaisuuteen.

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421