Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 22.03.2024, 22.00

Välieriin!

Totutusti peli meni viiteen erään, mutta nyt Savo Volley käänsi hurjalla nousulla voiton Savoon.
Välieriin!

Savo Volleyn toimistolla varmaan jo ryhdyttiin soittelemaan tilavarausta Kuopio-halliin sunnuntaiksi viidenteen puolivälierään, kun Kokkolassa Tiikerit johti viidettä erää 6-1 ja sen jälkeen vielä 7-3.

Mutta vielä mitä.

Alvi Shurdhi käveli syöttöpaikalle ja parilla kotijoukkueen virheellä ja muutamalla vieraiden mainiolla suorituksella tilanne olikin pian 7-8 Savo Volleyn johto.

Arttu Lehtimäki sai komennuksen syöttöviivan taakse – syöttö painui ässänä verkon kautta Tiikereiden kenttään. Joonas Jokela löi pari kertaa pallon käsistä katsomoon, Michael Michelau torjui Oskari Keskisen. Jokela päätti ottelun työntämällä pallon sellaisella voimalla verkon yli, ettei se takaisin enää tullut.

Savo Volley voitti viimeisen erän 11-15 ja koko ottelun 2-3. Välieräpaikka on savolaisten.

Kokonaisuudessaan lukemat olivat 2-3 (26-28, 25-21, 15-25, 25-15, 11-15).

– Täytyy sanoa, että jossain vaiheessa kellot alkoivat soida, että taas täällä Kokkolassa hävitään viisieräinen, totesi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Meinasi tulla hiki.

– Aikalisällä saatiin homma sitten kääntymään.

– Tiikerit on yksi ärsyttävimmistä joukkueista vastustajana. Kummatkin ovat pelanneet paljon viisieräisiä, me olemme hävinneet niistä monta, Tiikerit taas on voittanut useimmat.

Vastustajan valmentaja Mikko Keskisipilän päällimmäisenä tunteena oli tietenkin harmitus ja pettymys.

– Ensimmäistä erää veimme melkein koko ajan, ja siinä oli meidän momentumimme.

– Savo hyökkäsi koko ajan tehokkaammin.

– Pojille nostan kuitenkin hattua; he pistivät kaiken likoon, ja useasti pelasimme taitojemme ylärekisterissä.

Savo Volley aloitti tutuksi käyneellä kokoonpanolla. Tapio Toiviaisella oli kuitenkin hieman vaisumpi päivä, ja Alvi Shurdhi korvasi hänet jo ensimmäisessä erässä.

Michael Michelaun asennetta ei voi kuin ihailla. Tsemppaamisen lisäksi hän taisteli savolaisten parhaimmat pisteet 20/+11. Jos välierään jotain pitää parantaa, se on vastaanoton terävöittäminen.

Keskipelaajista Tommi Siirilä jatkoi lähes virheetöntä esitystään – torjuntoja kertyi taas kentän komein määrä neljä.

Savo Volley voitti jälleen torjunnat selvästi lukemin 13-5.

Vieraiden hakkuri Oskari Keskinen oli jälleen passari Anton Välimaan luottomies – hän sai 37 passia – mutta kahdeksan kertaa niistä päättyi joko virheeseen tai Savo Volleyn torjuntaan.

Keskipelaaja Antti Leppälä oli yhtä varma kuin virkaveljensä verkon toisella puolella, mutta hänenkään panoksensa ei tänään riittänyt joukkueen voittoon.

Savo Volley aloittaa välierät torstaina. Vastus selviää mahdollisesti lauantaina pelattavassa TUTO Volley – Hurrikaani Loimaa -pelissä. Jos Hurrikaani voittaa, tulee se Savo Volleyn vastustajaksi, ja pelit alkavat Loimaalla.

Jos TUTO volley voittaa, eivät välieräparit vielä ole selvillä.

Kuvia ottelusta katsottavissa ja vapaasti käyttöön ladattavissa täällä:

Parhaat:

Jiri Hänninen, Kokkolan Tiikerit

Joonas Jokela, Savo Volley

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

044 2428 421

tapio.hartikainen@savovolley.fi