Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 25.01.2023, 21.57

Andrus Raadik toi kentälle tuttua taistelua

Kokkolan Tiikerit kaatui kotisalissaan viidessä erässä.
Andrus Raadik toi kentälle tuttua taistelua

Savo Volleyn yleispelaaja Andrus Raadik palasi sairastelun jälkeen aloituskokoonpanoon, ja oli ratkaisevassa roolissa, kun Kokkolan Tiikerit kaatui kotisalissaan pidemmän kaavan mukaan – loppulukemat kirjattiin vieraille 2-3 (26-24, 18-25, 25-23, 23-25, 10-15).

Raadik nosti aloitukset 71 prosentin tarkkuudella ja hyökkäsi 34 passista 62 prosentin teholla.

Kun toinen yleispelaaja Michael Michelau (21/+12) oli myös pelipäällä, ja isojen passien tappaja hakkuri Veikka Lindqvist (21/+11) jälleen omalla tasollaan muutaman heikon esityksen jälkeen, kääntyi tiukka taisto lopulta savolaisille.  

Viides erä oli vielä tasalukemissa 9-9, kun Savo Volley ampaisi karkuteille. Spurtin aloitti hakkuri Lindqvist pamauttamalla pallon parkettiin kakkospaikalta. Raadik takoi pisteen nelospaikalta, ja kenties ratkaisevan pisteen otti Jakub Kovac torjumalla kotijoukkueen parhaana palkitun Teemu Lahden.

– Takahampaista tais lähteä paikat, sen verran paljon tuli purtua hampaita yhteen, summasi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Jätkien puolesta pitää olla onnellinen, kun he jaksoivat pitää tunnetta yllä. Tiikerit on ehkä ärsyttävin vastustaja meille, heitä vastaan ei ole usein tiukoista väännöistä tullut palkintoa.

– Hyökkäysprosentti vieraskentällä oli 58, mikä oli ihan hyvä.

– Siivoamistakin jäi, kun joukkueemme teki virheitä puolet enemmän kuin vastustaja.

Tiukka kolmas erä kääntyikin kotijoukkueelle pitkälti savolaisten avittamana – yksistään syöttövirheitä Savo volley teki seitsemän kappaletta.

– Kokonaisuudessaan meiltä ihan asiallinen peli, kommentoi puolestaan Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

– Hyökkäystehot meillä olivat sellaiset, että joku toinen joukkue olisi saattanut kaatuakin.

– Savon vastaanottoa emme saaneet tänään kaatumaan. Eivät syöttömme mitään pehmeitä olleet, emme vain löytäneet keinoja.

Parhaat:

Teemu Lahti, Tiikerit

Andrus Raadik, Savo Volley

PROLibero:

Aleksi Mäkiluoma, Tiikerit

Kuvia ottelusta katsottavissa täältä:

Lisätietoja:

Tapio Hartikainen

Tiedottaja, Savo Volley

tapio.hartikainen@savovolley.fi

044 2428421