Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 17.03.2022, 20.53

Ducks oudoksui isoa hallia parin erän verran, mutta terästäytyi kolmanteen

Ensimmäinen puolivälierä meni Savo Volleylle, mutta kolmas erä näytti, että ottelusarjan voittaja ei ole itsestään selvä.

Savo Volley ja Vantaa Ducks aloittivat Mestaruusliigan puolivälieräsarjan Kuopio-hallissa. Vaikka savolaiset ovat pelanneet tällä kaudella vain yhden ottelun näin avarissa maisemissa, oli vierailija Vantaa Ducks selvästi suuremmissa vaikeuksissa hallin kanssa.
Kaksi erää meni vierailta halliin totutellessa, mutta kolmannessa pelattiin jo huomattavasti tasaisemmin.
Kotijoukkue kiristi kuitenkin kolmannen erän lopussa otteluvoittoon tarvittavat pisteet, ja siirtyi ottelusarjassa 1-0 -johtoon lukemin 3-0 (25-11, 25-15, 25-23).

– Kaksi erää katseltiin, ketä Ducks on saanut kokoonpanoonsa, selvitti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.
– Sitten kolmannessa erässä Rajala (Ducks-valmentaja Juho Rajala) rupesi heittelemään tablettiaan ja virittämään porukkaansa playoff-tunnelmaan.
– Vantaallakin pelaamme huikeassa hallissa, ja sielläkin saadaan molemmin puolin puolustuspalloja peliin. Ducks ei varmasti tule antamaan jatkossa peliä meille yhtä helposti kuin tänään, arvioi Tolvanen.

Ducks-valmentaja Rajala myönsi, että oma joukkue oli parin erän verran suurissa vaikeuksissa vastustajan syötön kanssa.
– Korostin joukkueelle pitkällä erätauolla, ettei vastustaja voi syöttää yhtä hyvin koko aikaa, kertoi Rajala.
– Saimmekin kolmanteen erään vastaanottoa toimimaan paremmin, ja saimme itseluottamusta, että pystymme pelaamaan runkosarjan voittajaa vastaan.

Savo Volley pelasi koko ottelun samalla kokoonpanolla. Ilja Ivanov kävi pari kertaa syöttövaihdossa.
Keskipelaajat Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac olivat tehokkaita hyökkäyksessä. passari Fedor Ivanov ruokki varsinkin hyvässä vireessä ollutta Kovacia, joka kiitti ja tappoi saamansa pallot peräti 75 prosentin teholla.
Yleispelaajat Andrus Raadik ja Mikko Räsänen tekivät huomattavan vähän virheitä hyökkäyksissä, ja vastaanoton he hoitivat suorastaan kiitettäävästi. Kun vielä libero Shon hiha oli tarkassa kunnossa, kirjattiin kotijoukkueelle peräti 73 prosentin vastaanottotarkkuus. Vierailla lukema oli 33 prosenttia, joten sitä syvemmälle tilastoihin ei tarvitse mennä nähdäkseen yhden ottelun ratkaisuista.
Lelu Ojansivu oli totutun tehokas, vaikka ei aivan huipputehoihin Kuopio-hallin illassa yltänytkään.

Vierasjoukkuetta kannatteli pitkälti hakkuri Aleksander Rastamo, joka oli yksi harvoista vieraiden pelaajista, joka jäi plus-miinus -saldossa positiiviselle puolelle.
– Kolmas erä näytti, että kyllä me osaamme pelata lentopalloa, tuumi Rastamo.
– Vastaanottoa meidän täytyy saada huomattavasti paremmaksi.

Ottelusarja otellaan tiiviisti joka toinen päivä koti- ja vierasottelulla. Savo Volley hyppää bussiin jo perjantaina ja matkustaa kohti Vantaata, missä lauantaina pelataan sarjan toinen koitos.