Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 16.12.2023, 19.32

”Emme olleet henkisesti valmiita”

Akaa-Volley puristi voiton, vaikka Savo Volleyllakin oli mahdollisuutensa.

Savo Volleyn Pirkanmaan kiertueen ensimmäinen etappi ei tuottanut sarjapisteitä, kun Akaa-Volley vei kotisalissaan 3-0 (25-19, 25-23, 26-24) -voiton. Ensimmäistä erää lukuun ottamatta Savo Volleyllakin oli omat mahdollisuutensa.

Kolmatta erää savolaiset johtivat käytännössä koko ajan, mutta lopussa kotijoukkue kiri rinnalle ja ohi. Savo Volley oli jo kolmen pisteen päässä erävoitossa tilanteessa 19-22, ja kahden pisteen päässä tilanteissa 22-23 ja 24-24, mutta lopulta Petteri Tyynismaan ässäsyöttö ratkaisi erän ja ottelun Akaalle.

– Meillä oli nyt vähän samaa kuin alkukaudella – vaikka viemme peliä, emme johtoasemassa osaa tappaa peliä, murehti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Tästä ei nyt jäänyt käteen huomista varten muuta kuin se, että pitää miettiä, kuinka tulemme peliin.

– Nyt emme olleet henkisesti valmiita.

Kotijoukkueen valmentaja kiitteli omaa hyökkäyskalustoaan.

– Hyvät hyökkäystehot olivat meidän molemmalla yleispelaajalla, kehui Olli Kunnari Mikko Räsästä (13/+9) ja Jere Heiskasta (13/+10).

Tuttuja miehiä savolaisille molemmat.

Kun vielä hakkuri Matej Smidl (13/+4) säesti laitureita mainiosti, kääntyi ottelu lopulta kotijoukkueelle.

Savo Volley hyökkäsi myös varsin tehokkaasti 51 prosentin teholla, mutta se ei riittänyt tällä kertaa vielä tiukempaa hyökkäysjoukkuetta vastaan.

– Pirun kovaa kaveri hyökkäsi, myönsi Tolvanen.

– Meidän syöttömme oli kautta linjan vaisu.

Heikko syöttö mahdollisti kotijoukkueelle hyvän vastaanoton, josta passari Ilja Ivanovin – tuttu mies savolaisille – oli helppo tarjoilla huippukuntoisille hyökkääjille maukkaita passeja.

Savo Volleyn yleispelaajina aloittivat Alvi Shurdhi ja kaksi edellistä peliä mainiosti pelannut Tapio Toiviainen.

Flunssasta toipunut Michael Michelau otti kuitenkin Toiviaisen paikan toisessa erässä.

Joonas Jokela (14/+7) hyökkäsi mukavasti 52 prosentin teholla.