Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 23.04.2022, 19.41

Hopeaa tuli

VaLePa otti rutiinillaan voiton huikeatunnelmaisessa seitsemännessä finaalissa.
Hopeaa tuli

Kuopio-halli tarvitsee paljon porukkaa tullakseen täyteen. Seitsemäs lentopallofinaali onnistui siinä.
Moottoripyörämessujen vuoksi yksi katsomolohko oli pois käytöstä, mutta silti halliin saatiin mahtumaan yleisöä reilut 2700 silmäparia.
Tunnelma oli huikea, mutta kotiyleisön kannalta sitä hieman hillitsi se, että vierailija VaLePa ei antanut kotijoukkueelle erääkään. Seurahistorian seitsemäs mestaruus heltisi sastamalalaisille lukemin 0-3 (19-25, 23-25, 20-25).
 
-On todella tyhjä olo. Pelattiin hieno finaalisarja pienillä eroilla, totesi kosteasilmäinen Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.
-Kahden hienon pelaajan lopettaminen olisi ansainnut hieman paremman lopun.
 
Ottelu oli todellakin viimeinen kahdelle konkarille. Lelu Ojansivu ja Antti Siltala olivat jo aiemmin ilmoittaneet, että ura päättyy tähän. Kaksikkoa muistettiinkin ottelun yhteydessä monin tavoin, ja vilpittömät onnittelut urasta tulivat myös vierasjoukkueelta ja sen kannattajilta.
-Hieno peli, loistava tunnelma. Tämä osoittaa, että Kuopiossa on tehty jotain oikein – kaksi mitalia ja tällainen hieno tapahtuma, pohti Siltala taiston tauottua.
 
Mestarivalmentaja Janne Kangaskokko kertoi, että vatsanpohjassa ei ollut ylimääräisiä perhosia, kun edellisessä ottelussa kahden erän jälkeen näytti vahvasti siltä, että mestaruus ratkeaisi jo Sastamalassa, mutta Savo Volley käänsi ottelun täysin ja venytti sarjan seitsemänteen otteluun.
-Se ottelu oli tärkeää vain saada pois systeemistä. Asia käsiteltiin näköjään ihan oikein, kertoi Kangaskokko.
-Fiilis on huikea, finaalisarja oli ihan älytön. Olen erittäin ylpeä koko porukasta.
 
Viimeisessä finaalissa voittajien ratkaisijaksi nousi aiemmissa peleissä hieman vähemmälle huomiolle jäänyt hakkuri Matias Tihumäki. Hän kuitenkin muljautti olkapäätään toisen erän lopulla ja joutui kolmannen erän katsomaan kentän sivusta. Hän ehti kerätä kentän komeimmat pisteet 16/+11.
 
Savo Volleyn parhaimmistoa oli jälleen hakkurin roolissa pelannut Michael Michelau (15/+7).
 
 
Lisätietoja:
Tapio Hartikainen
Tiedottaja, Savo Volley
tapio.hartikainen@savovolley.fi
044 2428421