Siirry sisältöön
Tapio Hartikainen 28.03.2024, 21.37

Hurrikaani syötti Savo Volleyn nurin

Kuopion peliin jäi parannettavaa

Hurrikaani Loimaa tiedetään vahvaksi syöttöjoukkueeksi. Sen todisti jälleen kerran Mestaruusliigan ensimmäinen välierä Loimaalla.

Eetu Häyrisen ja Greg Pettyn johdolla Hurrikaani ei juuri antanut savolaisille mahdollisuuksia kunnolliseen hyökkäykseen. Hurrikaani otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 3-1 (25-19, 25-27, 25-15, 25-18).

– Nyt nähtiin todella p*ska Savo Volley, myönsi päävalmentaja Timo Tolvanen.

– Ei voi tulla yllätyksenä millainen syöttöjoukkue täällä on.

– Siinä tuli vastaanottoryhmälle miettimistä bussimatkan aikana.

– Kun ongelmia kertyy, alkaa taktiikkakin unohtua.

Nähtäväksi jää, kuinka Hurrikaanin syöttö toimii seuraavassa pelissä Kuopio-hallissa, mikä on mitoiltaan aivan toista luokkaa kuin Loimaan liikuntahalli.

Ainakin vastustajan valmentaja Olli Kuoksa psyykkasi virkaveljeään väittämällä, että syöttö kääntyy Kuopio-hallissa toisin päin.

Savo Volleyn vastaanottoryhmään kuuluivat Alvi Shudrhi, Michael Michelau ja Miro Rasinperä. Jackson Holland korvasi kolmannessa erässä libero Raisnperän – myös Tapio Toiviainen kävi hetkittäin kentällä.

Hurrikaani ei sinänsä tehnyt mitään valtavaa määrää ässiä – niitä kertyi kahdeksan kappaletta – mutta Savo Volleyn vastaanotto nousi liian usein niin kauaksi, että passari Kevin Rodriguez joutui juoksemaan ympäri kenttää.

Passarin kyvyistä kertoo kuitenkin se, että voitetussa toisessa erässä Savo Volleyn vastaanotto oli masentava 33 prosenttia, mutta hyökkäysteho mukavat 71 prosenttia. Isoja roskapasseja tappanut Joonas Jokela hyökkäsi erässä 73 prosentin teholla.

Hävityissä erissä sen sijaan kotijoukkueen torjunta luki passarin ajatukset viidentoista tappotorjunnan verran. Savo Volleyn torjuntatiliin kertyi vain viisi merkintää.

Vastustajan ykkösmiehet olivat totutusti Petty (25/+17) ja Häyrinen (20/+12).

Keskipelaaja Daenan Gyimah oli korkealta ja kovaa lähteneissä hyökkäyksissään lähes pitelemätön. Viidestätoista passista hän teki kaksitoista pistettä.

Savo Volley yritti sotkea vastustajan vastaanottoa lyhyillä syötöillä, vaan eipä auttanut – verkolla hääräsi Gyimah, joka nosti neljä palloa sadan prosentin tarkkuudella.

Timo Tolvanen myönsi, että tilanne oli vaikea.

– Totta kai uskoa pitää olla, mutta totuus on, ettemme olleet lähelläkään voittoa, vaikka se yksi erävoitto tulikin.

– Kun kolmeen erään tulee vain 24 puolustuspalloa – Kuoksakin on varmaan urallaan ottanut enemmän puolustuksia.

Tolvasen kevennys ei tuottanut hymyä Kuoksan kasvoille.